Kış aylarında bağışıklığı güçlendiren zencefilin, evde saksıda yetiştirilmesi oldukça keyifli bir deneyim sunuyor. Zencefil kökünü seçip havada kurutmak, bu bitkinin sağlıklı bir şekilde büyümesine olanak tanır. Saksının altına çakıl veya toprak yerleştirerek drenaj sağlanması, köklerin çürümemesine yardımcı olur. Zencefili, tomurcuklar yukarı gelecek şekilde toprağa yerleştirmek ve üstünü hafifçe kapatmak gerekir. Bu süreçte, toprak nemli tutulmalı ancak aşırı sulamadan kaçınılmalıdır.

Kış aylarında daha sıklıkla kullanılan bir bitki olan zencefil, bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle biliniyor.

Zengin aroması ile genellikle çay olarak tüketilen zencefil, fiyatıyla da dikkat çekiyor.

Zencefil her zaman elinin altına olsun isteyenler, evde yetiştirme yöntemine bakıyor.

İşte saksıda zencefil yetiştirme ipuçları...

Sağlık Bakanı’ndan Dikkat Çekici Açıklama: Aile Hekimliği Yönetmeliğinde Önemli Değişiklik! Sağlık Bakanı’ndan Dikkat Çekici Açıklama: Aile Hekimliği Yönetmeliğinde Önemli Değişiklik!

ZENCEFİL YETİŞTİRME

Zencefilin büyümesi oldukça keyiflidir ve taze zencefil, yemeklerde kullanmak için harika bir malzemedir.

Taze bir zencefil kökü seçin ve 1-2 gün havada kurutun.

Saksının altına drene olması için biraz çakıl veya toprak yerleştirin. Saksıyı iyice toprakla doldurun.

Zencefili, tomurcuklar yukarı gelecek şekilde toprağın 5-10 cm altına yerleştirin. Üzerini hafifçe toprakla kapatın.

Toprağın nemli kalmasını sağla ama aşırı sulamaktan kaçının. Sulama işlemini, üst toprak kuruduğunda yapın.

Zencefil, dolaylı güneş ışığı alan sıcak bir yerde yetişmelidir. En iyi sıcaklık 20-25°C arasındadır.

Yapraklar sarardığında veya kökler büyüdüğünde hasat edebilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ