Oğuz Murat Aci’nin babası Özer Aci, kararın ertelenmesine isyan ederek, “Elleri kelepçeli olarak Türkiye’ye gelecekler. Havalimanında onları dört gözle bekliyor olacağım” dedi. Aci, önümüzdeki duruşmada iade kararının çıkmasını beklediğini belirterek, “Her ikisinin de yüzde yüz iade edileceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

"Dört Aydır Hapisteler, Ama Hâlâ Pişkinler"
Baba Aci, Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok’un dört aydır ABD’de hapishanede olmalarını sevindirici bulduğunu ifade etti. Ancak oğlunun ölümüne neden olan kişinin pişmanlık göstermediğini dile getirerek, “Orada dört aydır hapiste. Buraya geldiğinde bakalım ne kadar kalacak? Çocuğun hâlâ pişkinliği devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Erkut Çelebi, Dünya Odalar Federasyonu Toplantısında Küresel Ticaretin Sorunlarına Dikkat Çekti Erkut Çelebi, Dünya Odalar Federasyonu Toplantısında Küresel Ticaretin Sorunlarına Dikkat Çekti

İade Kararına İnanç Tam
Özer Aci, oğlunun ölümünden sorumlu tutulan Timur Cihantimur’un Türkiye’ye iade edileceğine inandığını söyledi: “Bugüne kadar yanılmadım, inşallah bundan sonra da yanılmam. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz.”

Duruşma Sürecine Tepki
Aci ailesi, iade sürecinin uzamasına ve davanın sürekli ertelenmesine tepki göstererek, sürecin bir an önce tamamlanmasını ve adaletin sağlanmasını bekliyor. Baba Özer Aci, gelecek duruşmada Türkiye’ye iade kararının verilmesini umut ediyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA