Toronto Üniversitesi'nin yeni araştırması, evli erkeklerin sağlık açısından daha iyi yaşlandığını ortaya koydu. Kadınlar için durum ise tam tersi!


Araştırmacılar, evli bireylerin birbirlerini daha sağlıklı yaşam tarzları benimsemeye teşvik ettiğini belirtti. Örneğin, sigarayı bırakma veya düzenli egzersiz yapma gibi davranışlar bu duruma örnek gösterildi.

Dünya Sağlık Örgütü’nden M-Çiçeği Aşısına Onay! İlk Aşı Kullanıma Hazır Dünya Sağlık Örgütü’nden M-Çiçeği Aşısına Onay! İlk Aşı Kullanıma Hazır

Araştırmanın dikkat çeken bir diğer sonucu ise kadınlar üzerindeki evlilik etkisinin farklı olmasıydı. Bekar kadınların, evli, eşlerini kaybetmiş ya da boşanmış kadınlara göre daha sağlıklı yaşlandığı gözlemlendi. İdeal yaşlanma, araştırmacılara göre; günlük aktiviteleri engelleyen ciddi fiziksel, bilişsel, zihinsel ya da duygusal durumların olmaması ve yüksek düzeyde mutluluk ile fiziksel ve zihinsel sağlık durumunun korunması olarak tanımlandı.

Bu ilginç bulgular, International Social Work dergisinde yayımlandı ve sağlık profesyonelleri arasında önemli bir tartışma başlattı. Araştırmanın, evlilik ve sağlık üzerine yapılan çalışmalara yeni bir perspektif getirdiği belirtiliyor.

Kaynak: MYNET