Ağustos ayının başında Resmi Gazete'de yayımlanan kanun değişiklikleri ile birlikte, EYT düzenlemesi kapsamında aynı işyerinde çalışmaya devam eden emekliler için işverenlere verilen %5’lik Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) indirimi sona eriyor. Bu değişiklikle birlikte, EYT'li çalıştıran işverenler asgari ücret üzerinden aylık 1.013 TL daha fazla prim ödeyecekler.

Asgari Ücret Resmi Olarak Açıklandı: Çalışanların Alacakları Zamlar Kesinleşti, Beklenenin Çok Üstünde... Asgari Ücret Resmi Olarak Açıklandı: Çalışanların Alacakları Zamlar Kesinleşti, Beklenenin Çok Üstünde...

Ayrıca, kısa vadeli sigorta kolları prim oranı %2'den %2.25'e yükseliyor. Bu değişiklik, asgari ücretle çalışanlar için işverenin prim yükünü aylık 50 TL artıracak. İşverenler, 1 Eylül itibarıyla 22.5% yerine 22.75% oranında prim ödeyecekler. Bu düzenlemeler, işverenlerin maliyetlerini artırırken, çalışanların prim oranlarında herhangi bir değişiklik olmayacak.

Bu yeni düzenlemeler, işverenlerin prim yükünü artırırken, özellikle EYT'li çalışanların maliyetlerini yükseltecek. Haksız rekabeti önlemek amacıyla yapılan bu değişikliklerin, işgücü piyasası üzerindeki etkileri yakından takip edilecek.

Kaynak: POSTA