TL’nin cazibesini yükseltmek için yapılan düzenlemelerle mevduat faizleri güncellenmeye başladı. Peki, mevcut faiz oranları nasıl? 1 milyon TL yatıranlar ne kadar kazanıyor? Faizler daha da yükselebilir mi?

MEVDUAT FAİZLERİ NEDEN YÜKSELİYOR?

2024 yılının başında zirve yapan mevduat faizleri, birkaç ay içinde düşüş yaşamıştı. Ancak Merkez Bankası’nın yeni adımlarıyla birlikte faiz oranlarında yeniden yükseliş başladı. TL mevduatların cazibesini artırmak için uygulanan politikalar, yatırımcıları tekrar bankalara yönlendiriyor.

FAİZ ORANLARI NE DURUMDA?

Mevcut durumda bankalarda aylık mevduat faiz oranları yüzde 52-53 bandında seyrediyor. Bu oranlar, yatırımcılar için oldukça cazip fırsatlar sunuyor. Özellikle kısa vadeli mevduatlar, yüksek faiz oranlarıyla dikkat çekiyor. Uzmanlar, yatırımcıların güncel kampanyaları yakından takip etmelerini öneriyor.

1 MİLYON TL NE KAZANDIRIYOR?

1 milyon TL’si olan bir yatırımcının aylık net getirisi 42 bin 54 TL ile 42 bin 863 TL arasında değişiyor. Faiz oranlarının yüzde 52-53 bandında olduğu bu dönemde, yatırımcıların kazançları da bankaların sunduğu oranlara göre farklılık gösteriyor.

VADELİ MEVDUAT SEÇENEKLERİNE DİKKAT

Gelin bunu isteyince damat evlenmekten vazgeçti! Gelin bunu isteyince damat evlenmekten vazgeçti!

Yatırımcıların faiz düşüşü beklentisi karşısında vadelerini dikkatle ayarlamaları önemli. Uzun vadeli yatırımlar genellikle daha düşük faiz oranları sunarken, kısa vadeli mevduatlar daha cazip getiriler sağlıyor. Uzmanlar, faizlerin zirvede olduğu bu dönemde, yatırımcıların kısa vadeli mevduatları tercih etmelerini öneriyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ