Trabzonspor, Türkiye Kupası yarı finalinde Göztepe’yi 2-0 yenerek finale yükseldi ve 14 Mayıs’ta Galatasaray’la karşılaşacak. Teknik direktör Fatih Tekke, teknik direktörlük kariyerinde ilk kez bir finalde mücadele edecek. Futbolculuk döneminde ise 11 finalde 9 kupa kazanan Tekke’nin koleksiyonunda UEFA Kupası ve Süper Kupa da bulunuyor.
Fatih Tekke teknik adamlık kariyerinde ise ilk kez finale çıkacak. Fakat Tekke, finallere alışık bir isim... Tekke'nin final maçlarındaki karnesi de Trabzonspor'a umut veriyor. Tekke, futbolculuk kariyerinde, forma giydiği takımlarda 11 final maçında 9 şampiyonluk yaşadı. Sadece 2 final kaybetti. Trabzonspor'da forma giydiği dönemde 3 Türkiye Kupası, 1 Süper Kupa ve 1 Başbakanlık Kupası kazandı. Zenit forması altında ise Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu hariç tüm kupaları kazandı. Kazandığı şampiyonluklar arasında UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası'da yer alıyor. Tekke, Zenit forması altında Rusya Ligi’nde 1 şampiyonluk yaşadı. Başarılı teknik adam, Türkiye Kupası’nı kazanması halinde teknik adamlık kariyerinde ilk kez şampiyonluk sevinci yaşamış olacak ve finalde kazandığı kupa sayısını 10’a yükseltecek.
Tekke ayrıca kupayı kazanması halinde Trabzonspor’da hem futbolcu hem teknik adam olarak Türkiye Kupası’nda şampiyonluk yaşayan ikinci isim olacak. Fırtına’da daha önce yalnızca Şenol Güneş bu başarıyı elde edebilmişti.
Tekke, Trabzonspor’da forma giydiği dönemde 1994-95, 2002-03 ve 2003-04 sezonlarında Türkiye Kupası, 1994-95 sezonunda TFF Süper Kupa, 1997 yılında Başbakanlık Kupası şampiyonlukları yaşadı. Tekke, Trabzonspor’daki futbolculuk döneminde sadece iki finali kaybetti. Tekke, 1997 yılında Türkiye Kupası’nı Kocaelispor’a, aynı yıl Başbakanlık Kupası’nı ise Beşiktaş’a kaybetti.