Yalıköy Limanı’nda gerçekleşen etkinliklere Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Kale, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Liman Başkanı Hüseyin Şener, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gurur Duyuyoruz

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yaptığı konuşmada yarım asırlık bir geleneğin yaşatılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Başkan Kibar, "Kabotaj Bayramı'nın 98. yılında halkımızla birlikte muhteşem bir festivalde bir aradayız. Hava ve ortam çok güzel. Tarih boyunca Yalıköy Kabotaj Bayramı, birbirinden güzel etkinliklere sahne olmuştur.

Akçaabat’ta ‘Yöre Yöre Türküler’ Etkinliği Büyük İlgiyle Sona Erdi Akçaabat’ta ‘Yöre Yöre Türküler’ Etkinliği Büyük İlgiyle Sona Erdi

Biz de atalarımızdan ve dedelerimizden miras kalan bu örf ve adetimizi gelecek kuşaklara aktarma noktasında kararlıyız. Her yıl 1 Temmuz’da kutladığımız Denizcilik ve Kabotaj Bayramımızı bu yıl hava muhalefeti nedeniyle 12 Temmuz Cuma günü halkımızla buluşarak kutladık. Aslında her şey zamanında güzel. İnşallah bundan sonra 1 Temmuz’da Yalıköy’de buluşacağız,” dedi.

Kıyasıya Yarıştılar

Protokol konuşmalarından sonra yapılan yarışmalarda;

100 metre serbestte Doruk Kılınç
200 metre serbestte Cihan Karakuş
400 metre serbestte Alperen Dede
100 metre sırt üstünde Nazif Mutlu
100 metre kurbağalamada Kutay Kaan
Kadınlar 200 metrede Azra Şener
Lisanslı yüzücüler serbestte Cankatan Kır
45 yaş üstü yüzme yarışını Erkut Arslan
Dipten en fazla yüzme yarışını Hakan Kır
Tek çifte kürek kayık yarışını Gürkan Sarıtaş kazandı.


Günün en renkli yarışmalarından olan yağlı direkten bayrak alma yarışmasını Doğukan Kaya, ördek yakalama yarışmasını ise yine Hakan Kır kazandı.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU