Altıntaş, “Futbol son yıllarda artık çok farklı yerlere sürüklenirken özellikle kulüpler ekonomik anlamda büyük yüklerin altına girmeye devam ediyor. Ekonomik anlamda sürdürülebilirlik kulüpler için büyük önem taşımakta. Aksi halde bugün pek çok örneğini gördüğümüz ve kulüpleri amatöre kadar düşüren manzaralarla karşı karşıya kaçınılmaz son olmakta” diye konuştu.

‘GELECEK GENÇ YETENEKLERİMİZDE’

Trabzonspor’un şampiyonluk sezonunun ardından çok sayıda transfer yapmasına karşın çok fazla verim alamadığını ifade eden Altıntaş “Artık gençlerimize daha fazla şans verip onları hem takımımıza hem de Türk futboluna kazandırmamız gerekiyor. Avrupalılar gelip bizim genç ve yetenekli oyuncularımızı keşfederken bizler de gidip Avrupalıların orta yaş oyuncularını ülkemize getirip büyük bir yanlışın içine giriyoruz. Trabzonspor’umuzun ihtiyacı genç oyuncularla geleceğe yatırım yapmak olmalı. Elbette tecrübeli oyuncular da takımda yer almalı ancak esas olan geleceğe yatırım yapmak. Çünkü geleceğe yatırımla hem takımı hem de ekonomiyi düzeltebilirsiniz. Bunun için de çok büyük paralar harcamaya gerek yok” şeklinde konuştu.

Beşiktaş Maçındaki Kırmızı Kart Sonrası Edin Visca’dan Özür Mesajı Beşiktaş Maçındaki Kırmızı Kart Sonrası Edin Visca’dan Özür Mesajı

‘ARTIK UYGULAMAYA GEÇMELİ’

Fırtına Trabzonspor İş İnsanları ve Taraftarları Derneği Başkanı Gökhan Altıntaş yönetimlerin de kulübü yönetme konusunda hassas davranmaları gerektiğini söyledi. Altıntaş, “Bugün hemen herkesin seslendirdiği, ifade ettiği ancak uygulamaktan kaçındığı bir konu var. Bir kulüp başkanı ve yöneticileri kendi şirketini yönetim anlayışı ile hareket etmeli. Kendi şirketinde yapmayacağı ve zarar vereceğini düşündüğü kararları almaktan imtina ettiği anlayışla kulübü yönetmelidir. Bu şekilde hareket edildiği zaman kulüplerde de bir şeyler düzelmeye başlayacak ve ekonomik sorunlardan bahsedilmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN