Giresun’da Kadınlar Yazın Bolluğunu Kışa Taşıyor
Giresun’un yüksek köylerinde kadınlar, yazın bereketini kışa hazırlık için kullanıyor. Özellikle Yavuzkemal Beldesi’nde, meyve ve sebzelerden pekmez, turşu ve kuru gıda yaparak kışa hazırlık yapan kadınlar, geleneksel yöntemlerle dayanışma içinde çalışıyor.
Kaynak: İHA
Yaz Ürünleri Geleneksel Yöntemlerle Değerlendiriliyor
Yavuzkemal’de kadınlar, tarlalarında yetiştirdikleri ürünlerden kışlık gıdalar hazırlıyor. Peziğin sapı turşu yapılırken, kökü ise saklanarak ya da haşlanarak tüketiliyor. Kadınlar, ayrıca elma ve armuttan pekmez yaparak evlerinin kışlık ihtiyaçlarını karşılıyor.
Çok Okunanlar
Türkiye Trabzonlu Teknik Adamı Konuşuyor! Önünde Kimse Duramıyor
Süper Lig'de Yabancı Sınırı Kalkıyor! İşte Getirilecek Kriterler
Trabzonspor'da Taraftarı Üzen Ayrılık; Asistleri İle Nam Salan Transfer Gidiyor mu
Benfica, Milli Kaleciyi Kadrosuna Katmak İstiyor
Southampton'dan Ayrılmak İsteyen Onuachu, Trabzonspor Hayalinden Uzaklaşıyor
Trabzonspor'un eski yıldızı "Türkiye’de Yalnızdım, Villarreal’de Tekrar Futbola Bağlandım"