Bakan Uraloğlu, “Bizim ander işlerle eğleşecek vaktimiz yok. Projelerimiz, sadece Trabzon için değil, tüm Türkiye için birer mihenk taşıdır. Trabzon’un gelişimi, Karadeniz’in yükselişi, Türkiye’nin gücüne güç katar.” dedi.
TRABZON ŞEHİRDEN FAZLASI
Bakan Uraloğlu, “Biz Trabzonlular, nerede olursak olalım, toprağımızın kokusunu, hırçın Karadeniz’in dalgasını, yaylalarımızın serinliğini içimizde taşırız. Trabzon, bir şehirden fazlasıdır. Ruhtur Trabzon, sevdadır, tutkudur.” ifadelerini kullandı. Bakan Uraloğlu, Trabzon’un bir şehirden fazlası olduğunu belirterek, “Yeşilin her tonunu barındıran vadileriyle, çağlayan dereleri, asırlık çam ormanlarıyla… Haldizen, Karester, Şolma, Mavura, Kadırga, Honefter gibi başı dumanlı yaylalarıyla… Balıklı Göl, Altındere Vadisi Milli Parkı, Kayabaşı Tabiat Parkı, Çalköy Mağarası ve Sera Gölü gibi eşsiz doğa harikalarıyla, Sümela’nın sarp kayalıkları, Uzungöl’ün dinginliğiyle… Her biri, göğsümüzü kabartan güzellikleriyle Trabzon bir şehirden ötesidir. Çalışkan, mert, sözünün eri, yüreği kocaman insanıyla, uşaklarıyla Trabzon bir şehirden fazlasıdır.” dedi.
İÇİMİZDEKİ TRABZON’U HİÇ KAYBETMEDİK
Trabzon’un evlatları olarak, Türkiye’nin dört bir yanına kök saldıklarını belirten Uraloğlu, “İşçi olduk, doktor olduk, bürokrat olduk ülke için hizmet ettik. Asker olduk, vatan için nöbet tuttuk. Girişimlerimizle ekonomiye can kattık. Sanayici olduk, üretimin çarklarını döndürdük, fabrikalarla memleketimize değer ürettik. Siyasetçi olduk, milletin sesini meclise taşıdık… Ama nereye gidersek gidelim, içimizdeki Trabzon’u hiç kaybetmedik. Derneklerimizle kültürümüzü yaşattık, horonumuzla coştuk, kemençemizin nağmeleriyle yeri geldi sevindik yeri geldi hüzünlendik. ‘Doğduğun yer değil, doyduğun yer’ sözünü en iyi bilenlerdeniz; ama biz doyduğumuz yerde de doğduğumuz yeri unutmadık. Trabzon’u tanıttık, Trabzonlu’yu sevdirdik.” diye konuştu.
HIRÇIN, KARARLI VE ASLA PES ETMEYEN BİR RUH
Dışarıda yaşayan her Trabzonlu’nun yüreğinde bir özlem olduğunu söyleyen Uraloğlu, “O özlem ki; bayram sabahı annemizin yaptığı kuymağın, sofralarımızı şenlendiren mancanın, tirmanın lezzeti, çay bahçesinde kopardığımız yaprağın, dalından aldığımız fındığın tazeliği, mısırları koyduğumuz seranderlerin, çetenlerin kokusu, maç günleri sokakları inleten Trabzonspor sevdası…” ifadesine yer verdi.
Trabzonspor’un ise bir takımdan öte bir tutku olduğunu sözlerine ekleyen Uraloğlu, takımın şehrin ruhunu sahaya yansıttığını da söyleyerek “Hırçın, kararlı ve asla pes etmeyen bir ruh…” ifadelerini kullandı.
TRABZON’UN ULAŞIM VE İLETİŞİM ALTYAPISINA 173 MİLYAR LİRA YATIRIM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Trabzon’un ulaşım ve iletişim altyapısına tam 173 milyar lira yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Uraloğlu, “56 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 245 kilometreye, bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol ağını ise 89 kilometreden 519 kilometreye çıkardık. Trabzon’umuzu, başta Karadeniz Sahil Yolu olmak üzere bölünmüş yollarla bütün Türkiye’ye bağladık. Türkiye’nin en uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Zigana Tüneli’ni tamamlayarak İran ve tüm Ortadoğu ülkelerinin Trabzon ve Karadeniz’e ulaşmasını sağladık.” şeklinde konuştu.
TRABZON’A 32 KİLOMETRELİK KENT İÇİ RAYLI SİSTEM
Tanjant Yolu’nu bitirdiklerini, Kanuni Bulvarı projesinde ise sona yaklaştıklarını anlatan Bakan Uraloğlu, “Trabzon Güney Çevre Yolu’nu biz başlattık, inşallah biz bitireceğiz. Vakfıkebir Organize Sanayi Yolu, Araklı-Dağbaşı-Uğrak Yolu gibi 22 karayolu projemizin çalışmaları da hızla devam ediyor. Şehir içinde de Trabzon’umuza yakışır bir adım atıyoruz: Akçaabat’tan Yomra Merkeze uzanan, Şehir Hastanesi, Akyazı Stadyumu, Meydan, Üniversite, Otogar ve Havalimanı gibi 31 istasyon içeren yaklaşık 32 kilometrelik kent içi raylı sistemi şehrimize kazandıracağız. Proje çalışmalarımızı Trabzon Büyükşehir Belediyemizle koordinasyon ve uyum içinde yürütüyoruz.” açıklamasında bulundu. Uraloğlu, ayrıca Trabzon ile Samsun arasını 2 saate düşürecek Samsun-Sarp Hızlı Demiryolu projesi ile Samsun’dan itibaren Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’i birbirine bağlayacaklarını kaydetti. Trabzon’un dünyaya açılan kapısı havalimanı hakkında da açıklamada bulunan Bakan Uraloğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Sürekli artan yolcu sayısı doğrultusunda havalimanımızı genişletmek ve şehrimize yeni bir havalimanı kazandırmak için çalışmalarımıza başladık. Yeni havalimanı projemiz hayata geçene kadar, yurtdışı uçuşlardaki artış ve Trabzon’umuzun yükselen ticaret faaliyetleri için acilen yeni bir dış hatlar gelen yolcu terminali ve CIP hizmet binası açtık. Hamdolsun, geçtiğimiz yıl her ikisinin de açılışını gerçekleştirdik. Şu anda iç hatlar terminalimiz ile dış hatlar giden yolcu terminalimizdeki tadilatları bitirmek için hızla çalışıyoruz; bu yıl içinde tamamlayacağız.”
BİZİM ANDER İŞLERLE EĞLEŞECEK VAKTİMİZ YOK
Türkiye’nin dört bir yanını yollarla, raylı sistemlerle, havalimanlarıyla donattıklarının altını çizen Bakan Uraloğlu, “Bizim ander işlerle eğleşecek vaktimiz yok. Hayata geçirdiğimiz projelerimiz, sadece Trabzon için değil, tüm Türkiye için birer mihenk taşıdır. Ulaştırma ve altyapı bakanlığı olarak, ülkemizin dört bir yanını modern yollarla, köprülerle, tünellerle, raylı sistemlerle, havaalanlarıyla donatarak milletimizin refahını artırmayı, şehirlerimizi birbirine daha güçlü bağlarla kenetlemeyi hedefliyoruz. Biliyoruz ki bir şehir kalkınırsa, Türkiye kalkınır; bir yol açılırsa, gönüller birleşir. Trabzon’un gelişimi, Karadeniz’in yükselişi, Türkiye’nin gücüne güç katar. Hayata geçirdiğimiz her bir yatırımda, milletimizin duasını almak için alın teri döküyoruz.” açıklamasında bulundu. Uraloğlu, turizmde, ulaşımda, altyapıda şehri hak ettiği yere taşımanın boyunlarının borcu olduğunu vurgulayarak “Yaylalarımız, tarihi dokumuz, doğal güzelliklerimizle Trabzon’u bir dünya markası yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Havalimanımızla, yollarımızla, projelerimizle bu şehri hem Türkiye’ye hem dünyaya daha güçlü bağlayacağız. Ama şunu unutmayın: Trabzon’un asıl gücü, sizlersiniz. Sizlerin azmi, sizlerin sevgisi, sizlerin birliği bu şehri büyütecek, güçlendirecek.” dedi.