FETÖ İLE MÜCADELE DE DALLAR KESİLİYOR GÖVDE DURUYOR

FETÖ’nün medya ve emniyet ayağında olan ve halen yurt dışında kaçak yaşayan Adem Yavuz Arslan-Emre Uslu-Ekrem Dumanlı-Hidayet Karaca gibi isimlere davalar açan hakkında kitap yazılan ve Dink cinayeti ile ilgili azmettirici olarak ismi şemalara konulan gazeteci-yazar Ahmet Külekçi ile 15 Temmuz’u konuştuk.

EZİYORUZ AMA FETÖ GÜCÜNÜ KORUYOR

“15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli dönüm noktalarından biridir. 2016 yılında meydana gelen ve ülkenin demokrasi tarihinde sarsıcı bir yer edinen bu olay, Türk halkının özgürlük, demokrasi ve milli birlik adına gösterdiği mücadeleyi simgeler” diyen Külekçi aradan geçen 8 yıl geçti ama FETÖ her yerde her şekilde gücünü koruyor sinsi bir şekilde pusuda bekliyor dedi.

DİNK CİNAYETİ İLE DÜĞMEYE BASTILAR

FETÖ’nün kanlı eylemlerine Agos Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in ölümü ile başladığını Dink’in o dönem emniyet ve asker içindeki cemaat yapılanması tarafından öldürüldüğünü iddia eden Külekçi “Defalarca yazdık çizdik bu kirli cinayetin nasıl planladığına yönelik ama dinletemedik .O gün bu cinayetin şifresi tam olarak çözülseydi 15 Temmuz akşamını yaşamazdık. Çünkü kanlı cinayetlerin işlenmeye başlandığı bu dönemde FETÖ yapılanması güçlendi Devletin içine nasıl sızdığı noktasında bu cinayetin arka planı çok önem arz ediyordu. Bu gün hala Dink cinayetinin FETÖ ayağı tam anlamıyla ortaya çıkarılamadı. Birileri de ortaya çıkmasın diye çabalıyor” dedi.

TÜRK HALKININ CESUR DİRENİŞİ

Türk halkının cesur direnişi, 15 Temmuz gecesinin en belirgin özelliğiydi. İnsanlar, demokrasiye olan inançlarını ve hürriyetlerine olan bağlılıklarını

göstermek için sokaklara döküldü. Bu direniş, demokrasiye olan güçlü bağlılığı ve bu uğurda ne kadar ileri gidilebileceğini dünya çapında gösterdi. 15 Temmuz, Türkiye'nin demokrasi tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır. O gece yaşananlar, Türk halkının demokrasiye olan inancının, özgürlüklerine olan bağlılığının ve milli birlik ruhunun ne kadar güçlü olduğunu göstermiştir. Bize düşen yaşananlardan ders çıkarmak olmalı. Unutmayalım ki su uyur da FETÖ asla uyumaz.

AHTAPOT GİBİ HER TARAFIMIZI SARMIŞLAR

Bakın Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan geçenlerde bir rakam açıkladı.30 bin askere 40 bin polis FETÖ’den atılmış .Ahtapot gibi her tarafımızı sarmış bir yapılanmadan bahsediyoruz. Sadece emniyet ve asker değil bütün kurumlardan binlerce insan atıldı. Devletimizin elbet kararlıkla verdiği bir mücadele var ama şu anda dallar kesiliyor işin gövde kısmı daha çözülmedi. FETÖ ile mücadele konusu asla yabana atılmamalı hafife alınmamalı. FETÖ'cüler diğer cemaat ve tarikatların içine sızdılar orda varlıklarını sürdürme niyetindeler. Tehlike geçmiş değil umarım herkes hepimiz bunun farkındayız

Bakan Uraloğlu Müjdeyi Verdi: Bolu Dağı Tüneli Ne Zaman Açılacak? Bakan Uraloğlu Müjdeyi Verdi: Bolu Dağı Tüneli Ne Zaman Açılacak?

15 TEMMUZ SONRASI DÖNEM DAHA ÖNEMLİ

Tarihimizde görülmemiş bir ihanete karşı canlarını siper eden 252 şehidimize, 2 bin 500 dolayındaki gazimize, darbe girişimine direnen milyonlarca vatansevere minnettarlığımız hiç bitmeyecek. Geçmişte mensuplarının önünü açabilmek için her türlü gayrimeşru yöntemi kullanan, en stratejik yerleri hedefine alan FETÖ, kolay mücadele edilebilecek bir örgüt değildir ve örgütle mücadele sistematik bir şekilde devam ettirilmelidir. Bu örgütle mücadele ederken yaşadığı her kırılmalardan sonra yapı değiştirdiği ve farklı isim altında faaliyetlerine devam ettiğini iyi bilmek lazım ve geçmişte Amerikan Board örgütü ile alakalı yapılan hatalardan kaçınılmalı, Osmanlının ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Amerikan Board hafızası kullanılmalı, 15 Temmuz sonrası dönem iyi takip edilmelidir

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN