Vali Yıldırım'a ziyaretlerinde  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral B. Murat Yakın, İl Emniyet Müdür Vekili Nuh Tezcan, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı SG Binbaşı Aytaç Bayırlı, İl Müftüsü Selami Aydın, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Aytekin Ezber, Şube Müdürü Havva Ayten Akyıldız ve diğer ilgililer eşlik etti.

KURT ATA TOPRAKLARINDA

Anavatan Partisi’nin iktidarında kabinede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yapan Fahrettin Kurt, ata toprakları Ortahisar Uğrulu’daydı. Mahalledeki akrabaları ile bir araya geldi. Çay ocağında çaylarını içerek gönüllerde kalıcı sohbet etti. Akrabaları ata topraklarını unutmayan Kurt’a ziyareti için teşekkür etti.

VATAN’A KAVUŞMA ANI

Trabzon’da lojistik sektöründe faaliyet gösteren Abdullah Özer, uzun süren hasretin sonunda Vatan’a kavuştu. Özer, kuzeni Akın Yalçın’ın 4 yaşındaki evladı Vatan Yalçın’la Bursa’da bir araya geldi. Adı gibi Vatan sevdalısı olan Vatan Yalçın, askeri elbiseleri ile amcasını karşıladı. Özer, “Bizim Vatan sevdamız küçüklükten başlar. Vatan, bayrak, devlet, Kur’an-ı Kerim vazgeçilmezimizdir” dedi.

ARAKLI’DA YENİ DÖNEM

İlçe kongrelerine Araklı İlçesiyle devam eden BTP’de Araklı Belediye Başkan Adayı olan Mesut Demir Türkoğlu, dün yapılan 9.olağan ilçe kongresiyle BTP’nin Araklı ilçe başkanı oldu. BTP Araklı İlçe binasında gerçekleşen kongreye, BTP Trabzon İl Başkanı Nihat Hekimoğlu’ da katıldı. Delegelerin tamamının oyunu alarak BTP Araklı İlçe Başkanı olarak seçilen Mesut Demir Türkoğlu’nun listesin şu isimler yer aldı. Bünyamin Ertekin, Orhan Demir Türkoğlu, Doğan Balcı, Uğur Filizfidan, Mehmet Barış Gültepe, Hasan Danışmaz, Harun Çakıroğlu,  Tanju Özpınar, Volkan Demir Türkoğlu ve Fadime Ertekin.

CHP'li Başkandan Ahmet Metin Genç’e Tiski Teşekkürü CHP'li Başkandan Ahmet Metin Genç’e Tiski Teşekkürü

PAZAR ESNAFINA BEREKET DOLU ZİYARET

Vakfıkebir'de Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla Vakfıkebir Müftüsü Şükür Küçük, pazar esnafına bereket dolu ziyaret yaptı. Küçük, müftülük görevlileriyle birlikte, ilçenin pazar esnafını ziyaret ederek gönüllere dokundu. Güler yüzlü esnafla gerçekleşen sıcak diyaloglar, haftanın ruhunu yansıtırken Müftü Küçük, her bir esnafın Mevlid-i Nebi Haftası’nı kutlayarak bol kazanç, bereket ve huzur dileklerinde bulundu.

ÖZEL ÖĞRENCİLER FİDAN DİKTİ

Trabzon’un Yomra ilçesinde Özel öğrenciler, 2024 -2025 eğitim öğretim yılına doğa dostu fidan dikim etkinliğiyle başladılar. Vilayetler Birliği özel eğitim uygulama okulu müdürlüğü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi zümresi organizasyonunda zümreler arası işbirliği ile planlanan Ağaç dikme etkinliğine Yomra Kaymakamı Oğuzhan Ocak, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Yomra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yıldırım, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Feride Öztürk, Yomra İlçe Başkanı Aydoğan İskender, Ortahisar Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kemal Kocaman ile öğretmenleri ve öğrenci velileri katıldı.

KOÇAL’I HEDEFE ALDILAR

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinin belediye başkanı Fuat Koçal, Trabzon’daki bir sosyal medya hesabı ve bu hesapla koordineli olan internet haber sitesi tarafından saldırıya maruz kaldı. ‘Başkan Koçal, ilçede hizmet yapmamış. Lüks tutkunuymuş. Odasını değiştirip, makam aracını yenilemiş’ gibi eleştiri alan yazı yazıldı. Biz Koçal’ın avukatı değiliz. Sadece tanıdığımız kadarı ile dürüst olduğunu biliyoruz. Öyle abartılı şaşalı bir hayatı olmadığı gibi lüks tutkunu da değildir. Koçal’ın kullandığı makam aracı geçen sene hibe olarak ilçeye alındı. Lüks sayılacak bir araç sınıfında değil. Makam odası da şatafatlı bir oda değil. Sorumluluk gazetecilik anlayışı ile okurlarımızı bilgilendirmek istedik.

Kaynak: HABER MERKEZİ