Aronya Bitkisi Artvin’de Yüzleri Güldürdü: Emekli Üretici İlk Hasadı Yapıyor Aronya Bitkisi Artvin’de Yüzleri Güldürdü: Emekli Üretici İlk Hasadı Yapıyor

6 Yıldır Hizmet Veriyor

Genç, barınağın 2018 yılında inşa edildiğini ve 6 yıldır aktif olarak hizmet verdiğini belirtti. “Yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Köpeklerin hem kısırlaştırılması hem de sahiplendirilmesi için gayret içindeyiz. Ülke genelinde bir can güvenliği tespiti yapacağız. Bize emanet olan Allah’ın dilsiz kullarına sahip çıkacağız. Sokaktan al, kısırlaştır ve sahiplendirme seferberliğine gidiliyor. Sahiplendirip, popülasyonu kontrol altına alacağız. Trabzon olarak olayı kontrol altına aldık,” diye konuştu.

Can Güvenliği ve Sahiplendirme Seferberliği

Genç, hayvanların kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini ve ülke genelinde bir can güvenliği tespiti yapılacağını belirtti. “Bize emanet olan Allah’ın dilsiz kullarına sahip çıkacağız,” diyen Genç, “Sokaktan al, kısırlaştır ve sahiplendirme seferberliğine gidiliyor. Sahiplendirip, popülasyonu kontrol altına alacağız. Trabzon olarak olayı kontrol altına aldık,” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalar, hayvan severler ve kamuoyuna yönelik önemli bir mesaj niteliği taşıyor ve sokak hayvanlarına yönelik duyarlılığın arttığını gösteriyor.

Muhabir: Ayşe Sancak/Ebru Yavuzcan