Süper Lig’in 13’üncü hafta maç sonuçlarına baktığımızda İstanbul’un 3 büyüğü de kazanarak avantajlarını da korumuş oldular.

Bu takımların bizden önce oynayıp kazanmalarını gören oyuncularımız da tabii ki Sivasspor maçına daha çok önem vereceklerdir diyordum. 6 sezondan beri Trabzonspor, Sivas’ta kazanamıyor. Ancak bu sezon çok ümitliydim çünkü Sivasspor çok kötü bir performansla dipteki takımlarla birlikte küme düşmemek adına mücadele veriyor. Trabzonspor ise iyi futbol oynamasa da sonuca gidecek oyuncuları sayesinde kazanmayı sürdürüyor. Bu maçı da kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarından emindik. 

Fakat yine olmadı. Sivasspor’da 3 as oyuncunun olmayışına karşın Trabzonspor’da ise milli maçta sakatlanıp oyundan çıkan Uğurcan bu maçta forma giyemedi. Bunun haricinde Trabzonspor, maça tam kadro ile çıktı. Havanın çok soğuk olması nedeniyle maça ilgi hiç yok gibiydi. Soğuk ve kar yağışı altında maça çıkan takımlardan iyi oynamayı yeğleyen Sivasspor’du. 4’üncü dakikada hücumdaki atağımızda Visca’nın kaptırdığı topla hızlı bir kontra atağa çıkan Sivasspor, Saiz ile golü buldu. Trabzonspor, golü yemesine rağmen rakibe baskı kuramadı. 20’nci dakikada sahanın en iyisi Manaj ile 2’nci gollerini kaydederek skoru 2-0’a getirdiler. 27’nci dakikada Pepe’nin şutu direkten dışarı gitti. Ama aynı Pepe 39’uncu dakikada nefis bir vuruşla topu üst köşeden Sivasspor ağlarına gönderdi ve maça da bir anda heyecan geldi.

 45+1’de oyuna yeni giren Trezeguet, Onuachu’ya iyi bir asist yaptı, o da bu güzel asisti gole çevirerek devreyi 2-2’lik bir skorla tamamlayıp soyunma odalarına gittiler. İkinci yarıya ilk yarıda oranla çok daha iyi başlangıç yapan Trabzonspor’un ilk yarıdaki durgunluğu gitmişti ve atak bir oyunla maçı götürmeyi sürdürdü. İki takım da açık oynadığı için iyi bir futbol ortaya çıkmaya başladı. 51’inci dakikada gelişen Sivas atağında Manaj’ın kafa vuruşu yan direkten geri geldi.

 61’inci dakikada Visca’nın ortasına Onuachu iyi vuramadı ve bariz bir golden olduk. 67’nci dakikada yine hatalı kaptırdığımız topu alarak çok sert bir şut atan sahanın en iyisi Manaj, ikinci golünü kaydetmiş oldu. 76’ncı dakikada gelişen atağımızda Enis’in kestiği topa Trezeguet, ayak içi vuruşuyla eşitliği bir kez daha yakalamış oldu. 88’inci dakikada yine Trezeguet ile öne geçme şansı bulduk fakat Ali Şaşal gole geçit vermedi. İlk yarıda çok kötü oynasak da iki gol bulmuş olduk. Ancak ikinci yarı iki takım da tempolu bir oyun oynadı ve maçın da hakkı da beraberlik olarak bitmiş oldu. 6 yıldır Sivas’ta kazanamamıştık, 7’nci yılda yine gelenek bozulmadı ve Trabzonspor bu sene de kazanamadı.