Bakan Yumaklı, "Yaş çay fiyatı her yıl Resmi Gazete’de yayımlanan genel yatırım ve finansman programındaki ilkeler çerçevesinde üretim girdi maliyetleri dikkate alınarak ve üreticiyi mağdur etmeyecek şekilde belirlenmektedir," cevabını verdi. Milletvekili Yavuz Aydın ise bu cevaba sert tepki gösterdi: "Üreticiyi mağdur etmeyecek şekilde açıkladığınız çay alım fiyatı 19 TL midir? Bu fiyatla gerçekten üretici mağdur etmiyor musunuz?" dedi.

ÇAYKUR Güven Vermemektedir

Bakan Yumaklı, "ÇAYKUR son üç yıldır yapılan çalışmalarla kota kontenjan uygulaması yapmamaktadır. 2022-2023 yılında üreticinin elindeki çayın tamamı alınmıştır," şeklinde açıklama yaptı. Milletvekili Aydın, üreticilerin ÇAYKUR’a yeteri kadar çay satamadığını belirterek, "ÇAYKUR; benzinle çalışan motorları kabul etmediği için üreticilerimiz çaylarını ÇAYKUR’a verememektedir. Yasak kalktığında herkesin çay satımı yaptığı varsaysak, ÇAYKUR’un kota uygulamasına başlayacağı çok açık bir gerçektir," ifadelerini kullandı.

“Meralar halkındır, satılamaz!” Fidanbaşı köyü mücadeleye devam ediyor “Meralar halkındır, satılamaz!” Fidanbaşı köyü mücadeleye devam ediyor

Üreticilerimiz Enflasyona Kurban Edilmiştir

Bakan Yumaklı’nın soru önergesine verdiği "ÇAYKUR’un aldığı tedbirlerle üreticilerimizin mağdur olmasına izin verilmemiştir," şeklindeki cevabı, Milletvekili Aydın tarafından eleştirildi. Aydın, "Tarımla uğraşan çiftçilerimiz, hiç mağdur olmadıkları kadar, sizin döneminizde zarar uğramıştır. Üreticilerimizi enflasyona kurban ettiniz," ifadelerini kullandı. Milletvekili Aydın, "Üreticilerimiz Ak Parti iktidarından çektiğini başka kimseden çekmemiştir," dedi.

Muhabir: AYŞE SANCAK