Giresun’un Espiye ilçesinde bulunan L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurtları Müdürlüğü atölyelerinde hükümlüler tarafından üretilen ürünler, Giresun Gemilerçekeği Mahallesi’nde yer alan mağazada satışa sunuldu. Açılışı yapılan İşyurtları satış mağazasında, tekstilden gıdaya, kozmetikten dekoratif ve hediyelik eşyalara kadar birçok ürün, işyurdu kalitesi ve güvencesiyle vatandaşların beğenisine sunuluyor.

MESLEK SAHİBİ OLUYORLAR

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, İşyurtları'nın hükümlülere meslek edinmeleri için önemli bir fırsat sunduğunu belirterek, “Hükümlüler dışarı çıktıklarında kendi mesleklerini yapabilecek birer vatandaş haline geliyor. Ekonomik durumu iyi olan, işi olan bireylerin suça karışma ihtimalinin düşük olduğuna inanıyoruz” dedi.

İŞYURTLARININ ÖNEMİ

Akçaabat’ta Tarih Ve Kültür Sanat Turu Akçaabat’ta Tarih Ve Kültür Sanat Turu

İşyurtları, kamu kurumları ve vatandaşların ihtiyaç duydukları ürünleri üretmenin yanı sıra hükümlülere meslek edindirme konusunda da büyük bir görev üstleniyor. Giresun Merkez Gemilerçekeği Mahallesi'nde bulunan Alparslan Türkeş Parkı'nda açılan mağaza, haftanın her günü 10.00 ile 22.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

VATANDAŞLAR DESTEK VERİYOR

Mağazada, Türkiye'nin farklı illerindeki işyurdu müdürlüklerinde hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen el emeği ürünler satışa sunuluyor. Giresun halkı, bu anlamlı projeye destek vererek hem el emeği ürünlere ulaşıyor hem de hükümlülerin topluma kazandırılmasına katkı sağlıyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY