Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Erim Yaman, düzenlediği basın toplantısında, “Hasat öncesinde fındıkla ilgili spekülasyonlar var. Her fındık sezonu öncesi çiftçilerimizi zora sokacak, fiyat anlamında kafalarını karıştıracak oyunlar oynanmakta. Tahmini fındık rekoltesi 745 bin ton olarak açıklandı. Bu açıklamanın bakanlığımız tarafından yapılması gerekirken Ulusal Fındık Konseyi'ne verilmesini doğru bulmuyoruz.” dedi.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'tan 50.000 TL Kredi Kampanyası Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'tan 50.000 TL Kredi Kampanyası

"Her Zaman Sahadayız"

Yaman, geçtiğimiz günlerde Giresun’un Tirebolu, Espiye ve Doğankent ilçelerinde şiddetli yağış nedeniyle birçok fındık bahçesinin hasar gördüğünü belirterek, “Bu sene rekolte yüksek. Ancak 20 gün içerisinde rüzgâr, küllemeden dolayı oluşan hasarlar ve şiddetli yağışlar nedeniyle ciddi anlamda fındık kaybı var. 20 gün önceki rekolteyle bugünkü rekolte arasında büyük bir fark olacağını gözlemliyoruz. Üretici örgütleri olarak her zaman sahadayız.” şeklinde konuştu.

Basın toplantısına Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman, Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Keşap Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şahin, Bulancak Ziraat Odası Başkanı Sadullah Aydın, Bulancak Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kırım, Espiye Ziraat Odası Başkanı Raif Uçar, Görele Ziraat Odası Başkanı Özcan Öner ve Eynesil Ziraat Odası Başkanı Orhan Musaoğlu katıldı.

Muhabir: BİROL SANCAK