Sel ve Heyelan Olayları Saat 21.20'den itibaren aşırı yağışlar nedeniyle il merkezi ve çevre ilçelerde sel ve heyelan olayları meydana geldi. Tirebolu ilçesi Köseler köyünde bir ev yıkılırken, dört ev tedbir amaçlı boşaltıldı. Yaşanan afette can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, maddi hasar oluştu.

Acil Çağrı Merkezine Gelen İhbarlar 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 50'ye yakın mahsur kalma, sel, heyelan ve toprak kayması ihbarı yapıldı. Tirebolu ilçesi Köseler köyünde bir konutun çöktüğü ihbarı üzerine ekipler olay yerine intikal etti. Çöken evin içinde kimsenin olmadığı tespit edildi. Aynı köyde dört ev sel ve heyelanlardan zarar gördüğü için tedbir amaçlı boşaltıldı.

Yol Kapanmaları ve Çalışmalar Tirebolu-Doğankent yolu 6 Şehitler köprüsü civarında heyelandan dolayı Giresun-Gümüşhane karayolu ulaşıma kapandı. Gece boyunca süren çalışmalar sonrasında yol tek şeritten ulaşıma açıldı.

Kurtarma Ekiplerinin Müdahalesi Bölgeye Samsun ve Ordu'dan gelen AFAD ekiplerinin yanı sıra AKUT ve gönüllüler dahil olmak üzere 50'nin üzerinde arama kurtarma ekibi sevk edildi. Mahsur kalan vatandaşlar bulundukları noktalardan tahliye edilerek kurtarıldı.

UND Trabzon Bölge Çalışma Grubu Toplandı: Sınır Kapıları ve Lojistik Sorunları Masaya Yatırıldı UND Trabzon Bölge Çalışma Grubu Toplandı: Sınır Kapıları ve Lojistik Sorunları Masaya Yatırıldı

Vali'nin İncelemeleri Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, gece boyunca sel bölgesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Vatandaşlara Uyarılar Heyelan olan yolların onarımı sürerken, yağışların gün boyunca etkili olacağı belirtiliyor. Vatandaşların sel ve heyelan riski olan bölgelerden uzak durmaları ve yetkililerin uyarılarını takip etmeleri istendi.

Kaynak: İHA