Yöre halkı tarafından şifalı olduğuna inanılan ve yapılan tahlillerde kaliteli olduğu tespit edilen bu su, birçok su firması tarafından satın alınmak istenmiş ancak köylüler buna karşı çıkmış. Köy Muhtarı Fikret Özdemir, "Bu su köyümüzdeki kayalıkların altındaki mağaradan çıkıp gelmektedir. Yöre halkımız öteden beri şifalı bir su olduğuna inanır. Ayrıca yapılan tahlillerde de kaliteli bir su olduğu tespit edilmiştir. 

İlçemizin birçok köyünün içme su ihtiyacını karşılayan suyumuzu bazı su firmaları şişeleyip satmak için buraya bir işletme kurmak istemiş ancak köyümüzün ihtiyar heyeti ve ileri gelenleri bunu kabul etmemiştir. Köylülerimiz bu haliyle doğal yapısının bozulmasını istemiyorlar" dedi.

Şelalesi ve Değirmeniyle Ziyaretçilerin İlgi Odağı

Mağaradan çıktıktan sonra ihtiyaç fazlası Çanakçı Deresi'ne dökülen suyun şelale oluşturduğunu ve görsel bir şölen sunduğunu belirten Muhtar Özdemir, "Hem mağaradan çıkması hem de 20 metre kadar şelale oluşturması ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Gerek Çanakçı Vadisi’nde burayı bilenler, gerekse duyup gelenler burayı ziyaret ediyor. Yaz aylarında sadece fotoğraf çektirip gitmiyorlar, aynı zamanda yanlarında getirdikleri bidonlarla su da alıyorlar. Ayrıca suyun hemen yanında 200 yıllık bir su değirmenimiz var. Burası da ziyaretçiler için ayrı bir ilgi odağı" ifadelerini kullandı.

Avrasya Üniversitesi'nde Coşkulu 19 Mayıs Kutlamaları Geleneksel Dans Gösterileri ve Öğrenci Başarılarıyla Renkli Anlar Avrasya Üniversitesi'nde Coşkulu 19 Mayıs Kutlamaları Geleneksel Dans Gösterileri ve Öğrenci Başarılarıyla Renkli Anlar

Ziyaretçiler, doğal güzellikler ve şifalı olduğuna inanılan suyu görmek için Deregözü köyüne akın ediyor. Bu doğal yapı, köylülerin suyun doğal yapısını koruma kararlılığı sayesinde, ziyaretçilere huzur dolu bir atmosfer sunuyor.
 

Editör: Birol Sancak