Faiz Kararı İçin Beklentiler Netleşti
Geçen ay yapılan PPK toplantısında politika faizi yüzde 50 seviyesinde sabit bırakılmıştı. Ekonomistler, bu toplantıdan da sürpriz bir karar çıkmasını beklemiyor.

Ekonomistlerin Faiz Beklentisi: Sabit Kalacak
AA Finans tarafından düzenlenen anketin sonuçlarına göre, 16 ekonomistten oluşan katılımcıların medyan beklentisi, faizin yüzde 50’de sabit tutulacağı yönünde. Ekonomistler, yıl sonu faiz oranının ise medyan değer olarak yüzde 47,5 seviyesine düşebileceğini tahmin ediyor. Katılımcıların bir kısmı yıl sonunda faizin mevcut seviyede kalacağını öngörürken, diğer bir kısmı faizin yüzde 47,5’e inmesini bekliyor.

KTÜ ve İŞKUR'dan Yazılım Geliştirme İş Birliği KTÜ ve İŞKUR'dan Yazılım Geliştirme İş Birliği

PPK Toplantısından Sürpriz Beklenmiyor
Geçen ay olduğu gibi, ekim ayındaki PPK toplantısından da değişiklik beklenmemesi, piyasaların mevcut ekonomik koşullara uyum sağlama sürecinde olduğunu gösteriyor. Piyasa aktörleri, TCMB’nin faiz oranını sabit tutarak enflasyonla mücadelede temkinli bir strateji izlemeye devam edeceğini düşünüyor.

Yıl Sonu Faiz Oranı Tahminleri Çeşitleniyor
Ankete katılan 16 ekonomistten 5'i yıl sonunda politika faizinin yüzde 50’de kalmasını, 7'si ise yüzde 47,5 seviyesine inmesini bekliyor. TCMB’nin yıl sonuna kadar enflasyonla mücadele için nasıl bir strateji izleyeceği, piyasalarda yakından izlenmeye devam edecek.

17 Ekim'de yapılacak açıklama, hem yerli hem de yabancı yatırımcılar tarafından dikkatle takip edilecek. PPK’nın alacağı karar, piyasalara yön verecek kritik adımlardan biri olarak görülüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ