Ekonomist Mehmet Ali Yıldırımtürk, 2024 yılının altın yılı olabileceğini belirtti. Yıldırımtürk, gram altının yıl içerisinde 2.000 liradan 2.700 liraya yükseldiğini ve Fed’in olası faiz indirimi durumunda gram altının 3.000 lira seviyelerine çıkabileceğini öngördü. Ayrıca, Dolar/TL kurunun altın fiyatları üzerindeki etkisinin sürdüğüne dikkat çekti. Yatırımcıların altın piyasasında dalgalanmalara hazırlıklı olmalarını önerdi.

Altın ve para piyasaları uzmanları Zafer Ergezen ve Mehmet Ali Yıldırımtürk, CNBC'ye yaptıkları açıklamalarda altın fiyatlarıyla ilgili öngörülerini paylaştı. Dünya Altın Konseyi'nin verilerine göre, merkez bankaları yılın ilk yarısında 483 ton altın alarak rekor bir seviyeye ulaştı.

Ergezen, merkez bankalarının enflasyon ve jeopolitik risklere karşı altın alımlarını artırdığını belirtti. Özellikle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın en fazla altın alımı yapan merkez bankası olduğunu vurgulayan Ergezen, Çin, Polonya ve Hindistan'ın da rezervlerini artırdığını ifade etti.

Yılın ikinci yarısında da altın alımlarının yüksek seviyede kaldığını belirten Ergezen, Fed'in faiz indirimlerinin ve jeopolitik risklerin altın için güvenli liman algısını desteklediğini söyledi.

Ons altının yıl sonunda 2.450 - 2.500 dolar arasında kalabileceğini tahmin eden Ergezen, ekonomik iyimserlik artarsa gümüş fiyatlarının altın fiyatlarını geçebileceğini öngördü. Yatırımcılara altın ve gümüş gibi metallerin portföylerinde bulunmalarını tavsiye etti.

Mehmet Ali Yıldırımtürk ise 2024'ün altın yılı olabileceğini belirterek, gram altının 2.000 liradan 2.700 liraya hızla yükseldiğini hatırlattı. Fed'in Eylül ayında faiz indirimine gitmesi durumunda gram altının 3.000 lira seviyelerine çıkabileceğini ifade eden Yıldırımtürk, Dolar/TL'nin altın fiyatları üzerindeki etkisinin devam ettiğine dikkat çekti.

GRAM ALTIN YIL SONUNDA 3700 LİRAYI AŞACAK

Temmuz ayında yüksek TÜFE verileri nedeniyle yatırımcıların altın alımlarını artırdığını ve Kur Korumalı Mevduat'tan çıkan yatırımcıların da altına yöneldiğini belirtti.

Trabzon Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantısı Trabzon Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantısı

Yıldırımtürk, "Son yapılan zamlarla enflasyonun yıl sonunda yüzde 38'e düşmesi bekleniyor, ancak en iyimser beklenti yüzde 40-42 arasında. Dolar/TL'nin de bu seviyelerde yıl sonunu kapatması öngörülüyor. Enflasyonun hedeflenen seviyede gerilememesi ve kurdaki yükselişin, gram altın fiyatlarını yıl sonunda 3.700 liraya taşıyabileceğini düşünüyorum" dedi.

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ