Köyün Çamlık alanında gerçekleştirilen şenliğe, kış mevsiminde köyü ziyaretinde geleceğine dair söz veren Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever de katıldı. Vali Tanrısever, şenlik alanı girişinde davul-zurna ile karşılandı. Şenliğe ayrıca Şiran Kaymakam Vekili ve Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Serhat Demiral, Şiran Belediye Başkanı Abdulbaki Kara ve ilçe protokolü katıldı.

Köy muhtarlığının yemek, Yeniköy Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin tatlı, dondurma ve diğer faaliyetlerin sponsorluğunu üstlendiği şenlikte, davetlilere yöresel etli keşkek ikram edildi. Çoğunluğu gurbetçilerin oluşturduğu etkinlikte, çocuklar çuval yarışı oynarken, katılımcılar devasa halay halkasında buluştu. Vali Tanrısever, vatandaşlarla sohbet edip yaşlıların ellerini öperek özel olarak ilgilendi.

Geçmişi Yaşatmak İçin Baba Ocağını Müzeye Çevirdi: 5 Bin Antika Parçayla Nostalji Yolculuğu Geçmişi Yaşatmak İçin Baba Ocağını Müzeye Çevirdi: 5 Bin Antika Parçayla Nostalji Yolculuğu

Vali Tanrısever, Dede Korkut’un “Şol gökleri kaldıranın, donatarak dolduranın, ol deyince olduranın, doksandokuz adı ile merhaba” diyerek başladığı konuşmasını “Bugünler güzel günler. Bir olalım, iri olalım, diri olalım, hep beraber birlik olalım” sözleriyle sonlandırdı.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU