Suçlular İnkâr Ettikleri Suçları İtiraf Ediyor
DKMP Gümüşhane Şube Müdürlüğü ekipleri, dağlık alanlarda kurdukları foto kapanlar ve uzun menzilli kameralarla kaçak avcılık faaliyetlerini anbean kaydediyor. Kaçak avlanma yaptıklarını inkâr eden şahıslar, görüntülerle karşılaşınca suçlarını itiraf etmek zorunda kalıyorlar.

Sosyal Medyada Suçlulara Gönderme
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, yakalanan kaçak avcıların görüntülerini resmi sosyal medya hesaplarında, "Ben dağda kaçak avlanıyorum ve DKMP ekibinin geldiğini fark edip silahımı sakladım. Benim av yaptığım nasıl ispat edilebilir?" diyen şahıslar için bir yanıt niteliğinde paylaştı.

Kaçak Avcılığa Karşı Sıkı Mücadele
DKMP ekipleri, Gümüşhane’nin doğal yaşam alanlarında yoğun denetim yaparak, yasa dışı avlanmaya göz açtırmıyor. Foto kapanların yaygın kullanımı sayesinde kaçak avlanma faaliyetleri önemli ölçüde azalırken, kaçak avcılıkla mücadelede kararlılık vurgusu yapılıyor.

"Ortahisar Belediyesi’nin Yazarlar Buluşması Tartışma Yarattı: Sol Parti’den Eleştiri" "Ortahisar Belediyesi’nin Yazarlar Buluşması Tartışma Yarattı: Sol Parti’den Eleştiri"

Ekipler, doğal hayatın korunması için avcıların yasa dışı faaliyetlerini engelleme amacıyla bölgeyi sürekli kontrol altında tutuyor ve caydırıcı cezalar uyguluyor. Gümüşhane’deki bu etkin mücadele, diğer bölgelere de örnek teşkil ediyor.

Muhabir: BİROL SANCAK