Kortej ve Konvoy Yürüyüşü

Şölen öncesinde jandarma, emniyet ve vatandaşların araçlarının katılımıyla kortej düzenlendi. Kortejin ardından mehter takımı eşliğinde atlıların da katıldığı bir konvoy yürüyüşü yapıldı. Miraç Aras Tok, Valilik makam aracının üzerinden cadde boyunca vatandaşları selamladı. Şehit evladının mutluluğu gözlerinden okunurken, ilçenin çocukları da ellerindeki Türk bayraklarıyla arkadaşlarına destek oldular.

Protokol ve Halktan Yoğun İlgi

Miss Turkey 2024 Finalistleri Belli Oldu: Türkiye’nin En Güzel Kızı Taç İçin Yarışacak Miss Turkey 2024 Finalistleri Belli Oldu: Türkiye’nin En Güzel Kızı Taç İçin Yarışacak

Hem protokol üyeleri hem de vatandaşlar, konvoya yoğun ilgi gösterdi. Meşalelerle Miraç Tok'u selamlayan gençler, mehter takımının çaldığı Türkiyem şarkısına eşlik ettiler. Program, şehidin evine kadar süren konvoy sonrası yapılan dua ve Miraç Tok'a çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle son buldu.

Vali Tanrısever'den Teşekkür ve Dilekler

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Şehidimiz Burak Tok'un kıymetli evladı Miraç Tok'un sünnet düğünü vesilesiyle toplandık. Miraç'a hayırlı olsun. Yüce Mevlam ailesine de sevdiklerine de damatlığını da göstersin. Rabbim Miraç'a güzel günler nasip etsin. İl Jandarma Komutanlığımıza, İl Emniyet Müdürlüğümüze, Köse Kaymakamlığı ve Köse Belediye Başkanlığımıza, siyasi parti temsilcilerine ama her şeyden önce Köse halkına çok teşekkür ediyorum. Köse halkı şehidimize de onun hatırasına da onun emanetine de sahip çıkmış.”

Valilik, Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Emniyet ve Jandarma'nın katkı sağladığı bu anlamlı program, şehit ailesine duyulan vefa ve saygının güzel bir örneği olarak hafızalarda yer etti.

Editör: Birol Sancak