Şehitler diyarı olan bu topraklarda, Gümüşhane Valiliği’nin “ÇED Gerekli Değildir” kararına karşı köylüler toplandı. Bey Tarla Köyü’nün verimli tarım arazileri, su kaynakları ve endemik bitki örtüsüyle zengin olması, direnişin nedenlerini güçlendiriyor. Tirebolu İl Genel Meclis Üyesi Ömer Cebeci, bölgenin altın madeni kurulmasının büyük bir tahribata yol açacağını belirterek, geçmişte yaşanan vahşi madencilik olaylarına dikkat çekti.

BÖLGENİN İNTİHARI DEMEKTİR

Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok! Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok!

Ömer Cebeci, Gelevera Vadisi’ndeki Gökçebel Barajı’nın altın madenine yakın olmasının büyük bir risk yarattığını vurguladı. “Gelevera Vadisi’ne kurulacak maden, hem Harşit Vadisi'ni hem de Giresun’un önemli yerleşim yerlerini ciddi şekilde tehdit ediyor. Olası bir siyanür sızıntısı, doğayı ve insan sağlığını geri dönülemez bir biçimde etkileyecek,” dedi. Halkın büyük destek verdiği direnişin, Koza Altın Madeni’nin faaliyetlerine karşı yargıya taşındığı ve bölgenin korunması için mücadelenin devam edeceği ifade edildi.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA