Yenileme Çalışmaları ve Tören

Cuma namazına müteakip saat 13.00’te başlayan törene, Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar, Yenimahalle İlçe Müftülüğü yetkilileri, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katıldı. Eski taş duvarları ve minaresi korunan cami, kubbe ve çatısı tamamen yenilenerek modernize edildi. Ayrıca camiye imam evi (meşruta) ve şadırvan eklendi.

Cami Özellikleri ve Kapasitesi

Hacı Zeliha Sucu Camii, Etlik Şehir Hastanesi ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nün karşısında yer alıyor. Yenileme kapsamında cami, 2 bin 697 metrekare arsa üzerinde 416 metrekare kapalı alana ve 500 metrekare ibadet alanına sahip. Zemin kat ve mahvil katında aynı anda yaklaşık 500 kişinin namaz kılabileceği camide, yaşlılar ve çocuklar düşünülerek yerden ısıtma sistemi kuruldu. Mihrap, minber ve kürsüsü de yeniden imal edildi.

Ortahisar Belediyesi, ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri’ Düzenledi Ortahisar Belediyesi, ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri’ Düzenledi

Proje Maliyeti ve Peyzaj Düzenlemesi

Cami inşaatı ve 1440 metrekarelik peyzaj düzenlemesini kapsayan yenileme projesi, yaklaşık 13 milyon TL’ye mal oldu. Yenileme çalışmalarıyla Hacı Zeliha Sucu Camii, modern ve konforlu bir ibadet alanı olarak yeniden hizmete açıldı.

Ankara'da önemli bir dini ve kültürel mekan olan Hacı Zeliha Sucu Camii, yapılan yenileme çalışmalarıyla birlikte vatandaşlara daha iyi hizmet verecek. Açılış töreni, caminin yeniden ibadete açılmasının sevincini paylaşan birçok vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA