Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, hafta sonu yurdun doğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Bugün akşam saatlerinde Bingöl, Muş, Bitlis, Gaziantep ve Şanlıurfa çevrelerinde yerel sağanak yağışlar görülecek. Pazar günü ise Erzurum, Bingöl, Muş, Ağrı ve Van'ın kuzey ve doğu kesimlerinde yağışların devam edeceği tahmin ediliyor.

Ülkemizin güneydoğu kesimlerinde ise toz taşınımı bekleniyor. Toz aşımına karşı özellikle hassas bölgelerde yaşayanların dikkatli olmaları uyarısı yapıldı.

Hava Sıcaklığı:

İç kesimlerde sıcaklıkların 2 ila 4 derece artması beklenirken, Akdeniz ve Ege kıyılarında sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Diğer bölgelerde ise sıcaklıkların mevsim normalleri civarında olacağı öngörülüyor.

Rüzgâr:

Instagram’dan Yeni Karar! O Kullanıcıların Hesapları Kısıtlanacak! Instagram’dan Yeni Karar! O Kullanıcıların Hesapları Kısıtlanacak!

Rüzgâr, genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da ise güneyli yönlerden esmesi bekleniyor. Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında ise kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgârlar (30-60 km/saat) bekleniyor. Kuvvetli rüzgârların oluşturabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Meteoroloji'nin bu uyarıları doğrultusunda, hafta sonu planlarınızı yaparken hava koşullarını göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Kaynak: METEOROLOJİ