Anaokulu minikleriyle bir araya gelen Aksoy, "Hatice-Aslan Aksoy Anaokulu'nun düzenlediği mezuniyet törenine katıldık. Annemizin, kendi adını taşıyan okuldaki etkinliğe katılması bizleri ayrıca duygulandırdı. Çocuklarımızın yetişmesinde emeği geçen ve törene katılan herkese teşekkür ederiz" dedi.

Trabzon Su Temin Projesi Çalışmaları Yeniden Başlıyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Su Temin Projesi kapsamında MAZ İnşaat tarafından bir süredir durdurulan çalışmaların yeniden başladığını duyurdu. Proje kapsamında 4 bin adet abone bağlantısı gerçekleştirilecek.

Whatsapp Image 2024 06 08 At 11.27.04

Başkan Genç, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Halkımızın daha iyi bir su hizmetine erişmesi sağlanırken, şehrimizin de altyapısı güçlenecek. Bu çalışmalar yapılırken zaman zaman bazı yollarda daralma ve geçici süre kapanma söz konusu olacaktır. Bunun için halkımızdan özür diliyoruz. Kapanacak yollarla ilgili olarak belediyemizin ve TİSKİ Genel Müdürlüğümüzün internet sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından halkımızı sürekli olarak bilgilendireceğiz" şeklinde konuştu.

Trabzon Su Temin Projesi'nin, şehir halkının su ihtiyacını daha etkin bir şekilde karşılamayı ve altyapıyı güçlendirmeyi amaçladığı belirtiliyor. Yeniden başlayan çalışmaların şehrin su altyapısına önemli katkılar sağlaması bekleniyor.


Kadın Kolları Başkanı Kamile Kaya Oldu

Artvin Ardanuç ilçesinde CHP kadın kolları başkanı olarak Kamile Kaya seçildi. İlçede sevilen ve saygı gören bir esnaf olan Kamile Kaya, doğa ve hayvansever kişiliğiyle biliniyor. Kamile Kaya'nın yönetiminde şu isimler yer alıyor: Oya Arkadaş, Semra Demirci, Berna Keser Bildirici, Nurcan Özay, Semra Adiloğlu Gül, Dilek Ketenci, Necla Özdemir Kara ve Hatıra Coşkun. Bu isimler, ilçedeki CHP kadın kolları yönetiminde görev alacaklar.


Başkanın Önce İnsan İlkesi

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, insanlara olan yaklaşımı ve önce insan ilkesiyle tanınır. Her zaman insana değer verir ve misafirperverliğiyle öne çıkar.
Bir gün, sahibi olduğu akaryakıt istasyonundan elemanları arayan Erbaşaran, istasyona gelen 3 kişilik turist grubunun çadır kurup istasyonda uyumak istediğini öğrendi. Hemen misafirperverliğini göstererek, turistlere konaklayacakları bir yer ayarlamak istedi.

Erbaşaran'ın teklifiyle turistler, tüm ziyaretleri boyunca çadırda konaklamak istediklerini belirttiler. Bu nedenle çadır kurma taleplerinin ardından yola çıkmışlardı.
Başkan Erbaşaran, istasyonun en güzel alanında çadırlarını kurdurarak, turistlere rahat bir ortam sağladı. Sabah erkenden kalkarak kahvaltı hazırladı ve birlikte kahvaltı yaptılar. Turist ekibi, gösterilen ilgiden memnun kalarak, Akçaabat'ın misafirperverliğini her yerde anlatacaklarını söylediler. Bu olay, bölgenin tanıtımına olumlu bir katkı sağladı ve Erbaşaran'ın misafirperverliği takdirle karşılandı.

Oy Çokluğuyla Kabul Edilen Yeni Otopark Ücret Tarifesi

Akçaabat Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantılarını tamamladı. Meclis gündemindeki önemli konulardan biri olan otopark ücret tarifesi oy çokluğu ile kabul edildi.

AK Parti Yerel Yönetimler Toplantısı'nda Trabzon Gündemi AK Parti Yerel Yönetimler Toplantısı'nda Trabzon Gündemi

Meclis toplantısında, Akçaabat'ta ihale ile verilen otopark ücretlerinin güncellenmesi konusu ele alındı. Yeni tarife, oy çokluğu ile kabul edildi ve şu şekilde belirlendi:

İlk 30 dakika ücretsiz olarak belirlendi.
Sonraki ilk bir saat için 30 TL ücret uygulanacak.
Bir saatten sonra her saat için ise 20 TL ödenecek.
Ayrıca, belediye tarafından işletilecek olan açık otoparklarda, şu tarifeye göre ücretlendirme yapılacak:

Giriş-çıkış ve 4 saate kadar olan süre için 20 TL.
4 saatten sonra her bir saat için ise 5 TL ödenecek.

Bu yeni tarife, belediyenin otopark hizmetlerini düzenlemek ve gelirlerini optimize etmek amacıyla kabul edildi.

AK Parti Sürmene İlçe Gençlik Kolları Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu'nu Ziyaret Etti

AK Parti Sürmene İlçe Gençlik Kolları, ilçe belediye başkanı Hüseyin Azizoğlu'nu ziyaret etti. Gençlik Kolları Başkanı Ömer Rahman Beykoz ve ekibi, Azizoğlu'nu ziyaret ederek anlamlı bir hediye sundu.

Başkan Beykoz, beraberindeki ekip ile birlikte Azizoğlu'na, kendisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birlikte çekilmiş fotoğrafını çerçeveletip hediye etti. Bu anlamlı hediye için gençlere teşekkür eden Azizoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Trabzon Havalimanına Ulaşım Sorunu: Kentin Batı Bölgelerinden

Trabzon'da, Dubai'den Trabzon Havalimanı'na direk uçuşların olması kent için önemli bir avantaj. Ancak, kentin batı bölgelerindeki yerleşim yerlerinden havalimanına ulaşım konusunda ciddi bir sorun yaşanıyor. Beşirli, Yenimahalle, Soğuksu, Erdoğdu, Aydınlıkevler, Yeşiltepe ve İnönü gibi bölgelerden havalimanına doğrudan ulaşım sağlayan dolmuş veya otobüs hattı bulunmamaktadır.

Belediye otobüslerinin sadece Beşirli ve Yenimahalle'den Kanuni Hastanesi'ne gittiği, diğer bölgelerde ise bu hizmetin olmadığı belirtiliyor. Bu durum, vatandaşların havalimanına ulaşımı konusunda büyük zorluklar yaşamasına neden oluyor. Taksi ile gitmeye kalkan bir vatandaşın ise yaklaşık 400 TL taksi ücreti ödemek zorunda kalacağı ifade ediliyor.

Dolmuş veya otobüs kullanmak isteyen vatandaşların ise çift vasıta değiştirmek zorunda kaldığı belirtiliyor. Vatandaşlar, bu ulaşım sorununun çözülmesi ve kentin batı bölgelerinden havalimanına daha kolay ve ekonomik bir şekilde ulaşım sağlanması için yetkililerin harekete geçmesini bekliyor.

Editör: Birol Sancak