Halil Konakçı'dan Sert Sözler

Atatürk karşıtı söylemleriyle dikkat çeken ve kendisini şeriatçı olarak tanımlayan imam Halil Konakçı, bu kez A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda forma giyen Ebrar Karakurt ile Melissa Vargas'la ilgili sözleriyle gündeme geldi. Konakçı, başarılı sporcuları sapkın olmakla suçladı ve "milli" olamayacaklarını savundu.
1695800.Jpg

Laiklik Karşıtı Açıklamalar

Yaptığı laiklik karşıtı açıklamalarla sık sık gündem olan imam Halil Konakçı, Ebrar Karakurt ve Melissa Vargas'ı hedef aldı. Konakçı, verdiği bir sohbette "Lezbiyenliğini saklamayan 2 tane voleybolcu, benim için milli olamaz" dedi.
658Bf8E08E3A7E39Eb006Dc7

Ağır Eleştiriler

İmam Halil Konakçı, Müslümanlar için "Milli" kavramının Kuran ölçeği ile belirlendiğini ve İslam’a uymayan hiçbir şeyin Müslüman için milli olarak tanımlanmadığını ifade etti. Ağır sözlerle eleştirilerde bulunan Konakçı, şunları söyledi: "Laikler istiyor diye iki tane eşcinselliğini itiraf eden, sosyal medyasında yayınlayan, eşcinsellik sapkınlığına bulaşmış ve bunu utanmadan söyleyen iki kadını bana 'milli figür' diye mi yutturacaksın? Bunları bize milli diye dayatmaya çalışıyorlar. Bunu asla kabul etmeyeceksiniz asla! Bizim milli değerlerimiz İslam’a uyunca olur. Onların kılık kıyafeti bile bizim millimize uymuyor bizim."

Toplumdan Gelen Tepkiler

Narin Güran’ın Ölümünde Şok Detay: Boğularak Öldürüldü! Narin Güran’ın Ölümünde Şok Detay: Boğularak Öldürüldü!

Halil Konakçı'nın bu açıklamaları, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve çeşitli tepkilere neden oldu. Bir kesim, Konakçı'nın sözlerini desteklerken, birçok kişi de sporculara yönelik bu tür açıklamaların ayrımcılığı ve nefreti körüklediğini savundu. Ebrar Karakurt ve Melissa Vargas ise konuya dair henüz bir açıklama yapmadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ