Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Trabzon’da düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin sekizinci gününde, Anadolu rock müziğinin sevilen ismi Haluk Levent sahne aldı. Fuar Merkezi’nde kurulan sahnede on binlerce Trabzonlu, Haluk Levent’in şarkılarını hep bir ağızdan söyledi. Trabzonluların büyük ilgi gösterdiği konserde, Levent sahneye çıkmadan önce, “Trabzonsporlu taraftarlara selam olsun” diyerek Trabzonspor’a olan sevgisini dile getirdi.
SMA’lı Çocuklar İçin Çağrı
Konser süresi bitmesine rağmen sahneden inmeyen Haluk Levent, en sevilen şarkılarının yanında rahmetli annesinin en sevdiği türküleri de seslendirdi. Sahnedeki enerjisiyle dikkat çeken Levent, arka sıralardaki dinleyicilere de seslenebilmek için sahneden inerek konser alanını dolaştı. “Deniz Üstü Köpürür” şarkısında zeybek oynayan sanatçı, SMA hastası çocuklar için yardım çağrısında bulundu.

Trabzon'un En Büyük Cami ve Külliyesi İnşaatında Sona Yaklaşıldı! Trabzon'un En Büyük Cami ve Külliyesi İnşaatında Sona Yaklaşıldı!


Filistin İçin Duyarlılık
Haluk Levent, Filistinli çocuklar için Arapça’ya uyarladığı “Kalbimin içindesin ey Filistin” şarkısını seslendirdi. “Çocuklar, bebekler katledildi. Buna sessiz kalmak insanlık onuruna yakışan bir şey değildir. Biz bu katliamı ve faşizmi protesto edeceğiz” diyerek Filistin direnişine destek verdi.


İzmir Marşı ile Final
Sanatçı, konserini dev Türk bayrağının yansıtıldığı ekranın önünde İzmir Marşı ile sonlandırdı. Haluk Levent’in bu unutulmaz performansı, Trabzon’da büyük bir coşkuyla karşılandı ve izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.


Trabzon Kültür Yolu Festivali, şehrin kültürel ve sanatsal hayatına büyük bir katkı sağlarken, Haluk Levent’in konseri festivalin en çok konuşulan etkinliklerinden biri oldu. Trabzonlular, bu özel geceyi uzun süre unutmayacak.

Muhabir: AYŞE SANCAK