Yavuz TAKA Gazetesine projelerini açıkladı:
1.Özkürtün beldemizde sürdürülebilir Nufus politikası sağlamak ve beldemize sürekli gelir kaynağı sağlamak İçin beldemizdeki alt yapı eksikliklerini tamamlayarak beldemizi Turizm beldesi ilan edip halkımız istihdam yaratmak.
2.Mevcut atıl durumda olan öğretmen lojmanını (özkürtün baraj öğretmen evine) çevirip TÜRKİYE’nin Değişik yerlerinden öğretmenleri davet ederek Turizmi geliştirmek.
3. Kooperatif kurarak beldemizde üretilen Tarım ve hayvancılık ürünlerini üreticilerden almak ve bu ürünleri patentli ürünler şeklinde pazarlamak gelirleriyle yeni istihdam yaratmak.
4. Kuracağımız Koparatif bünyesinde üretici olarak çalışacakların sigortalarını yaptırmak.
5. Beldemizde asayiş ve Güvenliğini sağlamak İçin beldemize karakol kurmak.
6.Beldemizde ki sürekli kesilen ve halkı mağdur eden SU şebekesi hatlarını yenilemek.
7.yedi gün 24 saat kesintisiz sağlıklı su hizmeti vermek.
8. Mahallelerimizdeki sulama sorununu çözmek ve tarımsal arazilerin etkin bir şekilde üretime katılmasını sağlamak.
9. Güneş enerji sistemi kurup elde edilen enerjiyi beldemize vermek ve halkımızın Eletrik faturalarını minimuma indirmek.
10.Mahallelerimize daha iyi bir hizmet sunmak İçin mahalle Muhtarlıkları kurmak.
11. En önemli varlıklarımız olan Çocuklarımızın iyi bir Eğitim alması adına okullarımızdaki eksik branş öğretmenlerimizin tamamlanması İçin gerekli girişimlerin yapılması.80. Yıl ilköğretim okulunda okuyan öğrencilerimiz için özkürtün Gümüşhane hattında çalışan şöför arkadaşlarla anlaşarak dönüşümlü servis hizmetinin başlatılması.80.Yıl ilköğretim okulumuzun okul yolunun genişletilmesi kaldırım yapılarak yolun ışıklandırılması.
12. Doğal gazı taşıma yöntemiyle beldemize taşımak ve hanelere ulaştırmak. Sen Ben olmadan Biz anlayışla İnandığımız geliştirdiğimiz ve beraber hayata geçireceğimiz PROJELERLE GÜVEN DENGE İSTİKRARLA TÜRKİYE Yüzyılında HERŞEY ÖZKÜRTÜN için… Taktir Öz Kürtünlü hemşehrilerim'dir.’