Gurur Dolu Aile Hikayesi
Anne Birgül Uslu Bektaş ve baba İsmet Bektaş, kızlarının tıp fakültesini kazanıp memleketlerinde göreve başlamasının kendilerine büyük bir gurur yaşattığını ifade ettiler:
“Biz onun mühendis olmasını istemiştik, ancak o doktor olmak istedi. Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki öğrenimini Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde tamamlayarak doktor oldu. Şimdi onunla aynı hastanede çalışmak bize büyük mutluluk veriyor.”

Çocuklarda Astım Tehlikesine Dikkat! Prof. Dr. Şule Çağlayan Sözmen Uyarıyor! Çocuklarda Astım Tehlikesine Dikkat! Prof. Dr. Şule Çağlayan Sözmen Uyarıyor!

"Emeklilik İçin Kızımızı Bekledik"
Bektaş ailesi, kızları Hande’nin isteği üzerine emekli olmaktan vazgeçtiklerini söyledi:
“Kızımız mezun olduktan sonra, 'Beni bekleyin, birlikte çalışalım' dedi. Onun ricası üzerine meslek hayatımıza bir süre daha devam ettik. Artık gönül rahatlığıyla emekli olabiliriz.”

Aile Geleneği: Dede ve Amcalar Sağlıkçı
Dr. Hande Ceren Bektaş’ın dedesi Hakkı Bektaş da 33 yıl boyunca aynı sağlık merkezinde (o dönemde Şalpazarı Sağlık Ocağı) çalışmış ve 1993 yılında emekli olmuş. Hande’nin amcalarından biri doktor, diğerleri sağlık memuru olarak görev yapıyor. Bektaş ailesinin en küçük kızı Tuğçe Bektaş ise KTÜ Tıp Fakültesi 4. sınıfta öğrenim görüyor.

“Çocukluk Hayalimdi”
Küçüklüğünden beri anne ve babasının yanına gidip geldiği hastanede görev yapmanın kendisi için büyük bir anlam taşıdığını belirten Dr. Hande Ceren Bektaş, “Bu benim çocukluk hayalimdi. İlk tercihim olan Şalpazarı İlçe Devlet Hastanesi’ne atandım ve burada ailemle birlikte çalışıyorum. Bu ortam mesleki uyumumu da kolaylaştırıyor” ifadelerini kullandı.

Bektaş ailesi, Hande’nin başarısıyla büyük gurur yaşarken, kızlarının mesleki kariyerine adım atmasına tanıklık etmenin mutluluğunu yaşıyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA