Federasyon yöneticilerinin ve üyelerinin katılmasıyla düzenlenen Genel Kurul, divan başkanı ve üye seçimleriyle başladı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından geçmiş yıllara ait yönetim ve denetim kurulu raporunun okunması ve ayrı ayrı ibra edilmesi için oylamaya sunulmasıyla devam etti. Federasyon içerisinde uygulanacak yeni kararların da oylanmasının ardından yeni genel başkanı, yönetimi, denetleme kurulunu ve disiplin kurulunu seçmek üzere oylamaya gidildi. 220 delegenin sandık başına gittiği seçimde, oyların 112'sini alan Mesut Çebi, 48 oy alan mevcut başkan Uğur Kılıç ve 59 oy alan Erhan Aras'ı geride bırakarak THF Genel Başkanlığına seçildi. Seçimde kullanılan 1 oy ise geçersiz kabul edildi.

‘YENİ YOL, YENİ HENTBOL’

Seçim öncesi Trabzon’da yerel yönetimleri ziyaret eden Mesut Çebi burada görev süresince gerçekleştirmeyi planladıkları bazı icraatlardan da bahsetmişti. Çebi özellikle okullarda beden eğitim derslerinde, televizyon programlarında, sosyal medya hesaplarında, çocukların günlük hayatına dahil olan her mecrada görünürlüğü artırmanın öncelikleri olacağından bahsetmiş ve “Çocuklar bizim geleceğimiz” ifadelerini kullanmıştı.

Kart Cezası Bitiyor, Sakatlık Geçiyor: Visca ve Orsic Sahaya Dönüyor! Kart Cezası Bitiyor, Sakatlık Geçiyor: Visca ve Orsic Sahaya Dönüyor!

Yapılan seçim sonucunda Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanlığına seçilmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Çebi, “Hentbolumuza gönülden hizmet için, ‘Yeni Yol, Yeni Hentbol’ parolasıyla çıktığımız bu çok kıymetli yolda bizlerden desteğini esirgemeyen camiamıza sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.

Güçlü, ulaşılabilir, egosuz, hentbolun tüm paydaşlarıyla istişareli bir şekilde; merkez ile en uzağı birleştiren çağdaş yönetim anlayışıyla, planlı ve ulaşılabilir hedefler önceliğinde kıymetli hentbol camiamızla birlikte çalışacak olmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU