Kanser Riski Büyüyor! Bazı Genler Menopozu Erken Tetikliyor ve Kanser Riskini Artırıyor Kanser Riski Büyüyor! Bazı Genler Menopozu Erken Tetikliyor ve Kanser Riskini Artırıyor

Bilim insanlarının yaptığı son araştırmalar, günlük yürüyüşün yaşam süresine olan etkisini net bir şekilde ortaya koydu. Kalp hastalığı, felç, tip 2 diyabet ve kanser gibi ciddi sağlık sorunlarının riskini azaltan düzenli egzersiz, özellikle 60 yaş üstü bireylerde ömrü uzatıyor. Araştırmaya göre, günde sadece 10 dakika yürümek, 60 yaş üzeri bireylerin yaşam beklentisine bir yıl kadar ekliyor.

Çalışmalar, düzenli yürüyüşün erkeklerde kadınlara göre daha fazla fayda sağladığını gösteriyor. Erkeklerde günlük yürüyüş ömrü 16 ay uzatırken, kadınlarda bu süre 11 aya kadar çıkıyor. Yürüyüş süresinin ve yoğunluğunun artırılması ise ek yıllar kazanma olasılığını artırıyor. Günde 30 dakika yürüyen erkekler yaşamlarına yaklaşık 2,5 yıl eklerken, kadınlar için bu süre 16 aya kadar çıkabiliyor. Uzmanlar, her gün düzenli yürüyüş yapmanın genel sağlık ve yaşam kalitesi için büyük önem taşıdığını vurguluyor.

Muhabir: HABER MERKEZİ