Tapu sahipleri için büyük önem taşıyan bu duyuru, müstakil ve hisseli tapular arasındaki farkları da yeniden gündeme getirdi. Müstakil tapular, taşınmaz üzerindeki tüm tasarruf yetkisinin tek bir kişiye ait olduğunu gösterirken, hisseli tapularda bu yetki birden fazla kişiye aittir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, ülkemizde tapu ile ilgili tüm kayıtları tutma ve işlemleri gerçekleştirme yetkisine sahiptir. Taşınmaz mallar üzerindeki hak ve yetkiler tapu belgesi ile kayıt altına alınırken, tapular tek bir kişiye ait olabileceği gibi birden fazla kişiye de ait olabilir.

Hisseli tapu sahiplerinin, taşınmaz üzerindeki haklarını koruyabilmeleri için belirtilen süre içinde başvurularını yapmaları büyük önem taşımaktadır. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu sahiplerine bu konuda gerekli bilgilendirmeleri yaparak, hak kaybının önüne geçmeyi hedefliyor.

Türkiye ve Azerbaycan Sağlık Turizmi Temsilcileri Trabzon’da Bir Araya Geldi Türkiye ve Azerbaycan Sağlık Turizmi Temsilcileri Trabzon’da Bir Araya Geldi

Hisseli tapu sahipleri için kritik öneme sahip bu 62 günlük süreyi kaçırmamak ve haklarını korumak için başvurularını zamanında yapmak büyük önem taşımaktadır. Tapu işlemleri ve başvuru süreciyle ilgili detaylı bilgi almak isteyen tapu sahipleri, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden veya il ve ilçe müdürlüklerinden bilgi alabilirler.

Kaynak: HABER MERKEZİ