İmamoğlu, “Alevi vatandaşlarımızın ibadethanesini belirlemek Alevi vatandaşlarımızın işidir. Cemevlerinin ibadethane olduğu gerçeğini tartışmak bu işlerin gündeminden kalkmalıdır. O bakımdan bizlerin size sunduğu katkılar, destekler, ya da ibadetinize göre düzenlenen çalışmaların tamamı kamunun size olan borcudur, bir lütuf değildir” dedi.

"İnsanlık Adına Birlikte Mücadele Etmek" Maltepe Cemevi Başkanı Aydın Özdemir'in teşekkür konuşmasının ardından İmamoğlu, Hazreti Hüseyin ve Ehl-i Beyt’in uğradığı zulmün insanlığa verdiği dersleri daha iyi anlamanın önemine değindi. “Ülkemizde ayrımcılığın son bulmasını istiyoruz” diyen İmamoğlu, herkesin hakkının, hukukunun korunduğu ve adaletin tesis edildiği bir Türkiye için mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Artvin’de “Doğada Yapay Zekâ ve Robotik Yolculuğu” Projesi Başarıyla Tamamlandı! Hem Eğlence Hem Öğreti Artvin’de “Doğada Yapay Zekâ ve Robotik Yolculuğu” Projesi Başarıyla Tamamlandı! Hem Eğlence Hem Öğreti

Kadim Kent İstanbul'a Layık Olmak İmamoğlu, İstanbul’a layık olmak için bütün inançları ve insanlığı düşünmek gerektiğini belirterek, Kerbela'daki acının anlamını bildiğini ve bu bilinçle hareket ettiğini ifade etti. “Bizim size sunduğumuz katkılar kamunun size olan borcudur, bir lütuf değildir” şeklinde konuştu.

"Ayrımcılık Bu Milletin Vicdanına Sığmaz" İmamoğlu, cemevlerinin ibadethane olduğu gerçeğinin tartışılmaması gerektiğini belirterek, ayrımcılığın sona ermesi gerektiğini vurguladı. İsrail'in Filistin'e yaptığı zulmün bitmesi için de dualarının kabul olmasını diledi. “Ülkemizde sorunları çözmüş, hukuksuzluğa uğrayanların mutlu bir yaşama dönüştüğü bir zamanı yakalamış insanlar olarak buluşmayı diliyorum” dedi.

Kaynak: TUNCAY UÇKUN