İbrahim Hacıosmanoğlu, 5 oy farkla Mehmet Büyükekşi'yi geçerek TFF'nin yeni başkanı olmuştu. Ancak, TFF'nin 9. maddesinin (d) bendine göre aday olamayacağı ve başkanlık yapmasının hukuksuz olduğu iddia ediliyor. Söz konusu maddede belirtilen suçlardan hiç birini işlemediği savunulan Hacıosmanoğlu'nun durumu, büyük bir belirsizlik yaratıyor.

Banza'nın Yokluğunda Forvette Draguş Görev Aldı, Performansı Hayal Kırıklığı Yarattı Banza'nın Yokluğunda Forvette Draguş Görev Aldı, Performansı Hayal Kırıklığı Yarattı

İşte TFF'nin 9. Maddesi (d) Bendi:

Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ile casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, yağma, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık, vergi kaçakçılığı, haksız mal edinme, şike ve teşvik primi suçlarından hükümlü bulunmamak.

Hacıosmanoğlu'nun bu maddeye aykırı bir durumu olmadığı belirtilse de, alınan hapis cezasının TFF başkanlığına engel olup olmayacağı tartışılmaya devam ediyor.

Kaynak: FOTOSPOR