Ardından DSİ Sosyal Tesisleri Necip İbo Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Güvenlik Toplantısı'na katıldı. Toplantıya İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tüm Amiral Ahmet Kendir, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ve Trabzon’un Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığından yetkililer katıldı.

Güvenlik Toplantısı ve Açıklamalar

Yaklaşık 2,5 saat süren Güvenlik Toplantısı'nın ardından Bakan Yerlikaya basın açıklaması yaptı. Yerlikaya, 1 Haziran 2023 - 30 Haziran 2024 tarihleri arasında güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlar ve suç türlerine karşı önleyici hizmetler hakkında bilgi verdi. Trabzon’un, sahip olduğu 4 bin yıllık kadim tarihiyle bu toprakların ve coğrafyanın tapusu olduğunu belirtti ve şunları ekledi:

“Trabzon, ‘biz toprakları değil gönülleri fethetmeye gidiyoruz’ diyen Sultan Fatih’in kutlu emanetidir. Bu kutlu emanete sahip çıkmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Huzur ve güvenliği sağlamak adına terör örgütlerinden uyuşturucu satıcılarına, göçmen kaçakçılığına kadar mücadele ediyoruz. Bu kapsamda Trabzon’da terörün ve teröristlerin kökünü kazıyoruz. Tüm Türkiye’de ve şehirlerimizde şehitlerimizin kanını yerde bırakmıyoruz. Kararlıyız, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadelemize devam ediyoruz.”

Destek Çağrısı ve Uyuşturucu ile Mücadele

Bakan Yerlikaya, Eren Bülbül gibi başka vatan evlatlarının teröre kurban verilmemesi için kararlılıkla çalıştıklarını belirtti ve şu bilgileri paylaştı:

ÇAYKUR’un Randevulu Çay Alım Sistemi Üreticiyi Sevindirdi ÇAYKUR’un Randevulu Çay Alım Sistemi Üreticiyi Sevindirdi

“Trabzon’da 64 operasyon düzenlendi, 77 şüpheli gözaltına alındı, 9’u tutuklandı, 11’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Uyuşturucu ile mücadelede ise 230 operasyon düzenlendi, 1910 zehir taciri gözaltına alındı, 175 tutuklandı, 45’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Trabzon’da hemşerilerimizden daha fazla destek bekliyoruz. Uyuşturucu satıcılığı ve kullanımı ile ilgili bildiklerinizi güvenlik birimlerimize söylemek bize güç veriyor. Organize Suç Örgütleri ile ilgili olarak da 19 operasyon düzenlendi, 43 şüpheli gözaltına alındı, 4 tutuklama ve 5’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Güvenlik birimlerimize bildirimde bulunun, biz onların hakkından geliriz.”

Suç Oranlarında Düşüş

Asayiş ile ilgili Trabzon’da suç oranlarının düştüğünü belirten Yerlikaya, şunları söyledi:

“Mal varlığına karşı meydana gelen 9 önemli suçta, 1 Ocak 2024 - 30 Haziran 2024 döneminde büyük düşüş kaydedildi. Jandarma bölgesinde evden hırsızlık olayları 34, polis bölgesinde ise 111 olay kaydedildi. Polis bölgesinde kapkaç ve oto hırsızlığı yok. Yankesicilik 1, gasp 7, evden hırsızlık ise sadece 35 olay olarak kaydedildi. 100 suçun 99’u aydınlatıldı, bu oran Türkiye ortalamasının 2 puan üstünde. Emniyet ve jandarma envanterindeki araç sayısını artırarak, 350 yeni araç ekliyoruz. Tüm araçlar yaka yüz tanımalı kamera sistemi ile donatılacak.”

Trabzon’da Huzur ve Güvenlik

Bakan Yerlikaya, en önemli görevlerinin ülkemizin huzur ve güvenliğini tesis etmek olduğunu vurgulayarak, “600 bin mesai arkadaşımızla gece gündüz demeden çalışıyoruz. Trabzon’da bunun için çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ