İŞKUR on binlerce personel alacak! Bu meslekleri bilen acele etsin İŞKUR on binlerce personel alacak! Bu meslekleri bilen acele etsin

Yeni yönetmelik, ikinci el araç ilanları için bir dizi kural getiriyor. İlan veren işletmeler, yetki belgesi numarası ve diğer güncel bilgileri ilanlarında belirtmek zorunda olacaklar. Ayrıca, yanıltıcı bilgi ve belgelerin kullanılmasına izin verilmeyecek ve ilanlar sadece yetkili kişiler tarafından verilebilecek.

İnternet platformlarına da denetim getirilen yönetmelik kapsamında, platformlar, ilan veren kişilerin yetki belgelerini kontrol etmek, ilan bilgilerinin doğruluğunu sağlamak ve tüketici şikayetlerini etkin bir şekilde yönetmek zorunda olacaklar. Bu denetimler, piyasa yapısını bozan veya tüketiciyi yanıltan ilanların önlenmesine yönelik olarak uygulanacak.

Bu yeni düzenlemeler, ikinci el araç pazarında daha şeffaf ve adil bir ticaret ortamı yaratmayı amaçlıyor. Yetki belgesi olmayanlar için ilan verme imkanı sona ererken, tüketiciler için de daha güvenilir bir alışveriş deneyimi sağlanması hedefleniyor.

Kaynak: ENSONHABER