Son bir aydır Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören 3 çocuk babası Şen, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

BİLİM DOLU YAZ

Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi, 9-14 yaş arası çocuklar için Ücretsiz Yaz Okulu programı düzenliyor. 7 hafta sürecek program, çocuklara bilimle dolu bir yaz tatili geçirme fırsatı sunacak. Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nde düzenlenecek olan Ücretsiz Yaz Okulu programı kapsamında çocuklar, çeşitli etkinliklerle bilimin ve eğlencenin keyfini çıkaracaklar. Bu etkinlikler arasında sergiler, bilim gezileri, kamplar, oryantiring, eğitsel oyunlar, STEM aktiviteleri, deneyler ve dijital öykü bulunuyor. Dolu dolu geçecek kurslar için kayıtlar 24 Haziran’da başlayacak ve 30 Haziran tarihinde sona erecek. Dersler ise 2 Temmuz’da başlayacak.

Amaçlarının gençlerin bilimsel meraklarını ve yeteneklerini desteklemek olduğunu ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’mizde çocuklarımıza yönelik düzenlediğimiz bu Ücretsiz Yaz Okulu ile amacımız, gençlerimizin bilimsel meraklarını ve yeteneklerini desteklemek. Onları bilimle buluşturarak geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek istiyoruz. Bu etkinlik, çocuklara hem öğrenmeyi hem de eğlenmeyi bir arada sunarak yaz tatillerini verimli geçirmelerini sağlayacak. Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi'nin düzenlediği bu Yaz Okulu, bilim ve teknolojiye ilgi duyan gençleri destekleyerek onların keşfetme ve öğrenme süreçlerine katkıda bulunacak” dedi.

AYAZ HOCA YETKİLİLERE SESLENDİ

Trabzon’da düzenlenen “Kültür Yolu Festivali’ne tepki gösteren ve yetkililere seslenen emekli İmam Hatip Yaşar Ayaz; “Gazze Yanarken Fatih’in yadigarı Trabzon’da Opera ve Bale ve Konser. Gazze yanarken, yüreklerimiz yanarken bu tip eğlence programlarının yapılmamasını Zati Alilerinizden istirham ediyoruz” dedi.

BÜYÜKELÇİ MAKAMDA

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Büyükelçi Bodnar, Vali Yıldırım’la makamda bir süre sohbet ederek, gündeme dair konuları istişare ettiler.

MERTCAN BALTAYI TAŞA VURDUN

Cumhuriyet Halk Partisi Of ilçe gençlik kollarından Mertcan Atik isminde bir görevli var. Kendisini şahsen de tanımayız. Birkaç kez Cuma günleri Cuma namazı saatinde haber gönderdiği için uyarıda bulunmuş bunu yapmamasını istemiştik. Mertcan Atik, bu duruma şiddetle karşı çıkmıştı. Atik’i tanımayız demiştik. Dün yine karşımıza çıktı. Büyükşehir belediye otobüslerinin Of seferlerinde klima açılmadığını iddia ederek, vatandaşların araçta bunaldığını belirtti. Konuyu sorumluluk habercilik anlayışımızla belediye yetkililerine sorduk. Atik’in iddiası gibi bir durum olmadığını büyükşehir belediyesinin tüm otobüslerinde klimaların aktif olduğunu ve araç hareket halindeyken sürekli çalıştığını söylediler. Yani Mertcan Atik baltayı taşa vurdu. Mertcan, gençsin, heyecanın var, hırslısın. Ama biraz araştırarak öyle basın metni göndermelisin.

AKÇAABAT’TA BURALARDA DENİZE GİRİLECEK

Trabzon’da deniz tutkunları plajlara akın etmeye başlarken Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, deniz sularının yüzme için uygun olup olmadığını analiz etmeyi sürdürüyor. Akçaabat’ta Söğütlü Mahallesi Çinili Cami doğusundaki plaj, Söğütlü Plajı, Darıca Plajı, Salacık Plajı,  Salacık Nihat Usta Köfte Salonu karşısı, Akçakale Plajı ve Mersin Plajı’nın yüzme suyu kalitesi iyi olarak belirledi.

SMA’LI BEBEKLER İÇİN TOPLANDILAR

AK Parti Trabzon il kadın kolları başkanı Ayfer Cihan, Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi öncülüğünde başlayan SMA’lı bebekler için düzenlenen kermese katıldı. Kermeste alışveriş yaparak SMA’Lı bebeklere katkı sağlayan Cihan, “Biz bize yeteceğiz. SMA’lı bebeklerimize umut olacağız” dedi.

Günnar İle Sohbet

Trabzon Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Hüseyin Altıntepe, yeni yaptığı ofisinde AK Parti MKYK Üyesi Dr. Adnan Günnar’ı ağırladı. Altıntepe Akçaabat ilçe başkanıyken Günnar’da Trabzon Milletvekili olarak kenti parlamentoda temsil ediyordu. İlişkileri hiç bitmedi. Dostlukları baki kaldı. Sohbet ederek, anıları tazelediler.

Kaynak: HABER MERKEZİ