CHP Güce İlçe Kongresi Yapıldı: "Seçime Hazırız!" CHP Güce İlçe Kongresi Yapıldı: "Seçime Hazırız!"

İMAMOĞLU: SİYASİ YARIŞIN DENKLEMİNİ MİLLET KURAR
CHP 20. Olağanüstü Kurultay Oturumu’nun ikinci gününde konuşan TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye’de siyasetin yargı eliyle şekillendirilmeye çalışıldığını vurguladı. İmamoğlu, "Sandıkta başa çıkamayınca, yargıyı sopa gibi kullanmaktan çekinmiyorlar. Siyasi rekabetin denklemi mahkemelerde kurulamaz" dedi.

CHP’DE MÜZMİN MUHALEFET DÖNEMİ BİTTİ
Konuşmasında CHP’nin iktidar hedefini vurgulayan İmamoğlu, "CHP, artık iktidar olmayacağına inananların partisi değil, iktidara koşan bir partidir" ifadelerini kullandı. İmamoğlu, CHP’de ‘müzmin muhalefet’ döneminin sona erdiğini belirterek, “Artık Türkiye'nin birinci partisiyiz ve iktidar olmaya kararlıyız” diye konuştu.

“HER SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN ORTAK AKIL ŞART”
İmamoğlu, her seçimin farklı stratejiler gerektirdiğine dikkat çekerek, "Her seçimi kazanmak için ortak akılla hareket etmeliyiz. Doğru kararlar, demokratik süreçlerle alınmalıdır" dedi. Ortak akıl ve birlikte çalışma vurgusu yapan İmamoğlu, CHP’nin iktidara giden yolda en önemli gücün millet olduğunu söyledi.

“YARGISAL TACİZLE SONUÇ ALAMAZLAR”
İmamoğlu, iktidarın yargı yoluyla rakiplerini saf dışı bırakmaya çalıştığını belirterek, “Amaçlarını biliyoruz. Bu yollarla bizi yolumuzdan ayıramazlar” ifadelerini kullandı. Siyasette rekabetin kurallarının halk tarafından belirlendiğini belirten İmamoğlu, iktidarın yargıyı bir araç olarak kullanmasına sert tepki gösterdi.

“CHP DEĞİŞİRSE, TÜRKİYE DEĞİŞİR”
Konuşmasını birlik ve beraberlik çağrısıyla sonlandıran İmamoğlu, CHP’nin değişim sürecine vurgu yaparak, “Cumhuriyet Halk Partisi değişirse, Türkiye değişir. Bu ülkenin iktidar alternatifi biziz ve halkımızın desteğiyle iktidara yürüyoruz” dedi.

İmamoğlu, CHP’nin iktidar hedefini gerçekleştirmek için tüm parti üyelerinin ve seçilmişlerin sorumluluklarını hatırlatarak, bu yolda yılmadan çalışacaklarını belirtti.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN