SESSİZ EVLİLİKLERİN TEHLİKELİ YÜZÜ
Evliliklerde iletişimin kopması veya yüzeysel hale gelmesi, zamanla sessiz evliliklere dönüşebilir. Uzman Psikolog Arzu Hamurcu, sessiz evliliklerin duygusal kopukluk ve yüzeysel iletişimin ardından ortaya çıktığını belirtti. “Sessiz evlilikler, ihtiyaçların ifade edilmediği, derin bağların oluşmadığı ve tartışmaların kaçınılmaz olarak içe atıldığı ilişkilerdir,” diyen Hamurcu, evliliklerde iletişimi diri tutmanın önemine dikkat çekti.

İLETİŞİMİN YÜZEYSELLEŞMESİ SESSİZLİĞİ TETİKLER
Hamurcu, evliliklerde zamanla iletişimin yüzeysel hale gelmesinin, derin bağların kaybolmasına yol açtığını ifade etti. “Artık tartışma çıkmasın diye sorunların konuşulmadığı, ihtiyaçların dile getirilmediği ilişkilerde çiftler, duygusal olarak geri çekilebilir. Bu durum, evliliğin sessizleşmesine neden olur,” dedi. Evliliğin sessizleştiğini anlamanın önemli belirtilerinden biri, ihtiyaçların karşılanmadığı hissi ve sosyal izolasyon olarak öne çıkıyor.

SESSİZ EVLİLİĞİN BELİRTİLERİ NELERDİR?
Sessizleşen bir evliliği fark etmenin yolları olduğunu belirten Uzman Psikolog Arzu Hamurcu, “İhtiyaçlarınızın partneriniz tarafından anlaşılmadığını hissettiğinizde, kendinizi geri çekilmeye başlıyorsanız, daha sessizleşmiş ya da sosyal olarak izole hissediyorsanız bu durum, evliliğinizin sessizleştiğinin işareti olabilir,” ifadelerini kullandı. Bu belirtiler, çiftlerin iletişim eksikliğinden kaynaklanan duygusal uzaklığın göstergesi olarak değerlendirilebilir.

İLİŞKİNİZİ CANLI TUTMAK İÇİN ŞEFFAF İLETİŞİM
Evliliklerde iletişimin şeffaf ve dürüst olması gerektiğini belirten Hamurcu, “Eşinizle açık ve samimi bir şekilde iletişim kurmak, duygularınızı ve ihtiyaçlarınızı ifade etmek, ilişkinizi canlı tutmanın anahtarıdır. İhtiyaçların içe atıldığı, konuşulmadığı evlilikler zamanla sessizleşir ve duygusal bir kopukluk yaşanır” dedi. İletişimin güçlendirilmesi, evliliklerde duygusal bağların korunmasını sağlar.

Kanser Riski Büyüyor! Bazı Genler Menopozu Erken Tetikliyor ve Kanser Riskini Artırıyor Kanser Riski Büyüyor! Bazı Genler Menopozu Erken Tetikliyor ve Kanser Riskini Artırıyor

EVLİLİĞİNİZİ SESSİZLİĞE BIRAKMAYIN
Hamurcu, çiftlerin düzenli olarak birbirleriyle iletişim kurmaları, duygusal paylaşımlarını artırmaları ve yüzeysel konuşmaların ötesine geçmeleri gerektiğini vurguladı. Evliliklerde sağlıklı iletişim, ilişkinin temel taşıdır ve bu bağın korunması için karşılıklı anlayış ve empati önemlidir.

Muhabir: AYŞE SANCAK