HAYVANCILIĞI YENİDEN CANLANDIRDI

Gökhan Karadeniz, doğal gaz teknikerliği bölümünü birinci olarak bitirdikten sonra büyükşehirlerde çalışmak yerine köyüne dönüp hayvancılığa yöneldi. Dik yamaçta yer bulmakta zorlanınca 4 katlı bir bina inşa etti. Binanın ilk katını besilik, ikinci katını sağılır ve buzağılarına, üçüncü katını ise samanlık olarak kullanan Karadeniz, en üst katı ise kendisine ayırdı. Karadeniz’in bu girişimi, bölgede bitme noktasına gelen hayvancılığı yeniden canlandırdı.

İLGİNÇ TEPKİLER ALDI

Karadeniz, binanın inşaatı sırasında çevreden çeşitli tepkiler aldığını belirtti. “İlk başta okul mu, düğün salonu mu yapıyorsunuz diye soruyorlardı” diyen Karadeniz, binanın hayvanlara uygun şekilde sağlam yapıldığını ve hiçbir detaydan kaçınmadığını söyledi. Şu anda 30 civarında hayvanı olan Karadeniz, kapasiteyi artırmayı planlıyor.

"KİMSE ÜRETMEK İSTEMİYOR"

Karadeniz, hayvancılığın sabır isteyen bir meslek olduğunu vurguladı. “Herkes hazır olanı tercih ediyor, kimse üretmek istemiyor” diyen Karadeniz, bu işin sabır ve istikrar gerektirdiğini, ancak sonunda kazandırdığını ifade etti.

GENÇLERE KÖYE DÖNÜŞ ÇAĞRISI

Gençlerin köylere dönmesini isteyen Karadeniz, hayvancılığın zorluklarının olduğunu ancak kendi işini yapmanın daha tatmin edici olduğunu belirtti. Devletten arazi konusunda daha fazla destek beklediğini dile getiren Karadeniz, işletmesini büyütmeyi ve bölgedeki hayvancılığı canlandırmayı hedefliyor.

HAYVANCILIĞI BÜYÜTMEK İSTİYOR

Karadeniz’in yeğeni Emircan Topal da işletmede çalışıyor ve burayı büyütmek istiyor. “40 yıl fabrikada çalışmak yerine burada geleceğimi görüyorum” diyen Topal, dayısının inşaatına ilk başta inanmadığını ancak sonradan işin farklı olduğunu anladığını söyledi.

Çaykara'da Yük Yükleyen Kamyon Ağaçlara Asılı Kaldı: Ağaçlar Felaketi Önledi Çaykara'da Yük Yükleyen Kamyon Ağaçlara Asılı Kaldı: Ağaçlar Felaketi Önledi

Kaynak: İHA