E-Ticaretin Şartları

Bakan Bolat, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a göre, e-ticaretin, alım satım işleminin fiziksel olarak karşı karşıya gelinmeden veya telefon gibi doğrudan iletişim araçları kullanılmadan gerçekleştirilmesi, sözleşmenin elektronik ortamda yapılması veya siparişin yine elektronik ortamda verilmesi gerektiğini ifade etti. Instagram gibi platformların tanıtım aracı olarak kullanıldığını ve alım satım işlemlerinin doğrudan iletişim araçlarıyla yapılması nedeniyle e-ticaret kapsamında olmadığını belirtti.

Kayıt Dışı Satışların Yarattığı Sorunlar

Kayıt dışı satışların yasal yükümlülüklerini yerine getiren işletmelere karşı haksız rekabet oluşturduğunu ve vergi gelirlerinin azalmasına neden olduğunu açıklayan Bolat, bu tür satışların tüketici mağduriyetine de yol açabileceğini söyledi. Bu satıcılara ulaşmanın zor olduğunu ve satış sonrası sorunlarda tüketicilerin mağdur olabileceğini belirtti.

Emeklilik 11 yıl kadar uzuyor! Bilmeyenler çok üzülecek Emeklilik 11 yıl kadar uzuyor! Bilmeyenler çok üzülecek

Bakan Bolat, sosyal medya platformlarının e-ticaret üzerindeki etkileri ve kayıt dışı ekonominin önlenmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: ENSONHABER