İrfan Değirmenci’nin Eleştirisi ve Tepkiler

EURO 2024'te Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek ilk 16’ya yükselen A Milli Takım'da, zaferin ardından Merih Demiral’ın yaptığı bozkurt sevinci konuşulmaya devam ediyor. Gazeteci İrfan Değirmenci, YouTube programında Merih Demiral'ın bozkurt sevincini eleştirerek yeşil sahalara siyasetin taşındığını söyledi.

Sosyal Medyada Linç Kampanyası

Değirmenci'nin bu eleştirisi, sosyal medyada gündem oldu ve gazetecinin mimikleri ve konuşma tarzı tiye alındı. LGBTİ kimliğinin hedef alınmasına ilişkin Değirmenci, "Beni hal ve hareketlerim üzerinden linç etmek isteyenler bel altı vurmaya çalışmış. Ben LGBTİ kimliğimle barışığım. Yara almam. Boşuna uğraşırsınız." ifadelerini kullandı.

Instagram’dan Yeni Karar! O Kullanıcıların Hesapları Kısıtlanacak! Instagram’dan Yeni Karar! O Kullanıcıların Hesapları Kısıtlanacak!

Değirmenci'nin Tepkisi

X’te anonim bir hesabın “Hayırdır, ne yaylana yaylana konuşuyon” mesajına yanıt veren Değirmenci, şu ifadeleri kullandı:

  1. Milli takım formasıyla bozkurt işaretli gol sevinci, futbolun siyasete alet edilmesidir.
  2. Milli takımın galibiyet sevincini yaşamak, her siyasi görüşten T.C. vatandaşı olarak hakkımızdır.
  3. Beni hal ve hareketlerim üzerinden linç etmek isteyenler bel altı vurmaya çalışmış. Ben LGBTİ kimliğimle barışığım. Yara almam. Boşuna uğraşırsınız.

Değirmenci, eleştirilerine rağmen görüşlerinin arkasında durarak, LGBTİ kimliğini hedef alan saldırılara karşı sağlam bir duruş sergiledi.

Kaynak: gazeteyazıyor