Gazze Şeridi'nde bulunan Nusayrat Mülteci Kampı'nda Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA) tarafından işletilen bir okula yapılan saldırıda ölenlerin sayısı 39'a çıktı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, saldırılarda onlarca kişi yaralandı.

İsrail ordusunun, yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı UNRWA okuluna düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 39'a yükseldi. Gazze'deki hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki bir okulu bombalayarak korkunç bir katliam gerçekleştirdiği belirtildi.

Brezilya'da Uçak Kazası: 62 Kişiyi Taşıyan Yolcu Uçağı Vinhedo'da Düştü! Brezilya'da Uçak Kazası: 62 Kişiyi Taşıyan Yolcu Uçağı Vinhedo'da Düştü!

Açıklamada, İsrail'in bu tür katliamları gerçekleştirerek soykırım suçu işlediği kınandı. İsrail'in yanı sıra Amerika'nın da bu katliamlara destek verdiği ve bu durumu kınama çağrısında bulunuldu.

Uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler'e, İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik saldırılarını durdurması için baskı yapma çağrısı yapıldı. Ayrıca, İsrailli ve Amerikalı savaş suçlularının yargılanması için uluslararası topluma çağrı yapıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ