Bugün 29 Ekim 2024 itibarıyla, terörist işgalci İsrail, Filistin halkına 358 gündür tam anlamıyla bir soykırım uygulamaktadır. Herhangi bir hak, hukuk, ahlak veya sınır tanımayan bu işgalciler, alçakça saldırarak, yakıp yıkarak ve katlederek vahşet sergilemektedir. Kana susamış bu seri katiller, adeta çıldırmışçasına saldırıyor; bebek, çocuk, kadın, yaşlı, hasta demeden öldürmeye ve sakat bırakmaya devam ediyorlar.

Diğer yandan, mazlum Gazze halkı ise insanlık onuru adına direnmektedir. Filistin’in 100 yıldır devam eden emperyalist ve siyonist işgale karşı verdiği mücadele, tüm kararlılığıyla sürmektedir.

Türkiye’de yaşayan insanları doğrudan ilgilendiren başka önemli meseleler de vardır. Tam da bu noktada dikkatleri sorumluluğumuzun olduğu yere çekmek istiyoruz. Hükümet yetkilileri, basına verdikleri demeçlerde ve kürsülerde İsrail’e karşı sert söylemler kullanırken, gerçekte işgalcilerle olan ilişkiler hız kesmeden devam etmektedir.


İktidar, Türkiye ile İsrail arasındaki ticareti ancak soykırımın 7. ayında sonlandırma kararı almış olsa da, bu kanlı ticaret, hileli yollarla ve gizli bir şekilde sürdürülmektedir. Mazlum Gazze halkı açlık, susuzluk, evsizlik ve ilaçsızlık içinde; soykırım altında 40 binden fazla canını kaybetmişken, Türkiye üzerinden İsrail’e petrol sevkiyatı devam etmektedir. Bu petrol, İsrail tanklarında ve uçaklarında kullanılmakta ve işgal ordusunun ölüm makinesini beslemektedir.

Trabzonspor Gol Atmakta Sorun Yaşıyor Trabzonspor Gol Atmakta Sorun Yaşıyor


Azerbaycan’ın SOCAR şirketinin İsrail’e petrol satışı, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı üzerinden Türkiye topraklarından taşınmaya devam etmektedir. Bu, dehşet verici bir yardım ve yataklıktır! Siz, yüzyılın en büyük terör örgütünü böylece açıkça destekliyorsunuz!

İsrail’i korumaya yönelik istihbari ve askeri işbirlikleri de devam etmektedir. Malatya’daki Kürecik üssü, İsrail’in güvenliği için istihbarat sağlamaya devam ediyor. Akdeniz’de İsrail’i korumak için bulunan ABD donanmasına ait gemilerle Türk gemileri ortak tatbikatlar yapmaktadır.


İktidara çağrımızı tekrarlıyoruz: 

- "İsrail ile ticareti kestik" diyerek göz boyamayın; fiili olarak devam eden ticareti sonlandırın.
- Siyonist barbarlığa hayat veren petrol vanalarını kapatın.
- Gazze’ye katliama giden Türk vatandaşı Yahudileri cezalandırın.
- Yardım gemilerini doğrudan Gazze halkına ulaştırın.
- İsrail’e istihbarat sağlayan Kürecik üssünü kapatın ve İsrail’i koruyan ABD donanmasıyla yapılan tatbikatlara son verin.
- İşgal, zulüm, ölüm, kan ve gözyaşından başka bir anlam taşımayan İsrail ile tüm ilişkilerinizi kesin.
- Hamasi söylemlerle halkın gözünü boyamayı bırakın.
- Ümmetin, insanlığın yetimi olan Filistin halkı için hak ve hukuk adına, zalime karşı mazlumun yanında somut adımlar atın.
- Direnişin sadece edebiyatını yapmayı bırakın; eğer cesaretiniz varsa, gerçek anlamda Filistin’in yanında yer alın.
- İsminizi ve adımızı tarihin utanç sayfasına değil, haklıların ve onurluların yanına yazdırın.

Muhabir: AYTEKİN AKAY