Fransa'daki sergilerde edindiğimiz imaj farklıydı. Daha küçük bir şehir bekliyorduk. Buraya gelince çok modern ve çok geniş bir nüfus olduğunu gördük. Kültür açısından çok fazla gezilecek görülecek yer olduğunu gördük. Bu bizim çok hoşumuza gitti. Atatürk köşkü gibi gezdiğimiz yerler bize Trabzon hakkında bilgi verdi. Sümela Manastırı, kızlar manastırı bize Trabzon hakkında daha farklı fikirlere sahip olmamızı sağladı. Sümela Manastırı harika şekilde korunmuş bir tarih. Trabzon kültürü açısından çok önemli. Diğer taraftan şunu da eklemek lazım. Benim şehrimde Bülent beyin bulunması ve Trabzon derneğinin olması orada Trabzon’un sürekli temsil edilmesini sağlıyor. Bizim orada Trabzonlu bir meclis üyesi de var. Bülent bey de bizim şehrimizde sürekli Trabzon Trabzon Trabzon diyor” dedi.

Başkan Ahmet Metin Genç yönetimindeki belediye, 18 ilçede yol çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor Başkan Ahmet Metin Genç yönetimindeki belediye, 18 ilçede yol çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor


Trabzon Derneği’nin Hayali Gerçek Oluyor
Pariste Atatürk büstü yaptıran ilk Belediye başkanı olması hakkında da konuşan Hervé Chevreau, "Paris teki Trabzonlular derneğinin organizasyonlarında hep birlikteydik. Hiçbir yabancıya vermediğimiz binayı Trabzon derneğine verdik. Çok uzun süredir o derneğin ilk amacı oraya bir Atatürk büstü koymaktı. Bu isteklerden sonra yaptığımız araştırmada Mustafa Kemal Atatürk'ün be kadar demokratik laik ve eşit bir toplum yarattığı için Atatürk'ün Paris’te büstünün yapılmasına izin verdim. Her sene Sanat tarih ve kültürel konularda sunum yaptığımızda Türkiye üzerine yapılan etkinliklerde Türklerin gelmesi bizi mutlu ediyor. Türkiye'de Kültür ve turizm Bakanlığına, Trabzon Valiliğine, Trabzon Büyükşehir Belediyesine, Paris Trabzolular Derneğine ve TGA'nın katkılarıyla bu organizasyonu yaptık." ifadelerini kullandı.
AÇILIŞ 26 EKİM’DE
Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur,"30 yıldır Trabzon'da yaşıyorum. Orada Trabzon ile ilgili birçok etkinlik yaptık. Biz Belediye başkanımızla 17 yıldır birlikte çalışıyoruz. Bize önce dernek binası verdi. Sonra bize Avrupa'da hiç olmayan imkanlarla iki katlı bir bina verdi. Dernek binamızın içi eskiydi tamamen biz yaptık. Biz o şehirde farklı bir kültürü yansıttık. Binamızın önüne Atatürk büstü yapmak için hep dile getiriyorduk. Bize büst için izin verdiğinde ben mutluluktan ağladım. İzni aldıktan sonra Trabzonlu bir heykeltraş arkadaşımız büstü yaptı. 26 Ekim'de de açılışını yapacağız. Atatürk bizim için çok önemli. Bu iznin bize verilmesi çok önemli. Trabzon'a daha fazla Avrupalının gelmesini istiyoruz” diye konuştu.

Muhabir: BİROL SANCAK