Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) idarenin hizmet kalitesinin yükseltilmesine, iyi yönetim ilkelerinin yerleşmesine ve insan haklarının gelişmesine büyük katkı sağladığını ifade etti. Ayrıca, uluslararası insan hakları kurumlarının harekete geçmesini sağlamak ve insanlığın ortak sorunlarına çözüm bulmak için çalıştıklarını vurguladı.

Fındık Bahçesindeki Kadını Domuz Sanıp, Tüfekle Vurarak Öldürdü! Şok Olay Zonguldak’ta Gerçekleşti! Fındık Bahçesindeki Kadını Domuz Sanıp, Tüfekle Vurarak Öldürdü! Şok Olay Zonguldak’ta Gerçekleşti!

Kritik Konular Gündemdeydi

Malkoç, yoksulluk, kuraklık, göç, terör, çevre ve iklim değişikliği gibi insan haklarına zarar veren önemli sorunlara değinerek, ülkelerin bu sorunlarla tek başına mücadele etmesinin imkânsız olduğunu söyledi. "Uluslararası alanda verilecek bu mücadelenin ortak zemini hukuktur, adalettir ve insan haklarıdır." dedi.

"İsrail Soykırım Yapmış, Savaş Suçu İşlemiştir"

Malkoç, savaşların insanlığa büyük felaketler yaşattığını vurgulayarak, "Bu anlamda Türkiye çok zor bir coğrafyadadır. Kuzeyimizde Rusya ve Ukrayna, güneyde Irak ve Suriye, doğuda ise İran ambargo altında. Komşumuz Filistin'de, İsrail acımasızca katliam yapmaktadır. İsrail, Gazze'de soykırım yapmış ve savaş suçu işlemiştir." dedi.

İnsan Hakları Vurgusu

Türkiye Ombudsmanı Şeref Malkoç, toplantı kapsamında Güney Kore Yolsuzlukla Mücadele ve Sivil Haklar Komisyonu Başkan Yardımcısı Kim Tae-Kyu ile de ikili görüşme gerçekleştirdi.

Vali Ziyareti ve İstanbul Turu

Türkiye Ombudsmanı ve Asya Ombudsmanlar Birliği (AOB) Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Malkoç ile Türkiye, Çin, Japonya, Güney Kore, Pakistan, Azerbaycan, İran ve Tataristan ombudsmanlarından oluşan heyet, İstanbul Valisi Davut Gül’ü makamında ziyaret etti. Toplantı için ülkemize gelen kurul üyeleri ve temsilcileri, İstanbul’un tarihi ve turistik mekânlarını da ziyaret ettiler.

Malkoç: Ne Mutlu Bizlere ki İnsan Haklarını, Hukuku, Adaleti Savunuyoruz

Mart ayında Ukrayna'ya giderek esir Rus askerlerini ziyaret ettiklerini belirten Malkoç, Gazze ile ilgili soykırım suçu, insan hakları ve savaş suçlarıyla ilgili rapor hazırladıklarını ve bu raporu Lahey Adalet Divanına ve Uluslararası Ceza Mahkemesine gönderdiklerini söyledi. Malkoç, "Dünyada hakları ihlal edilen insanların acılarını paylaşmak, onlara bir nebze olsun katkıda bulunmak istedik. İnsanlık için esas olan huzurdur, barıştır, refahtır. Savaşların ve haksızlıkların geçici olduğuna inanıyoruz. Ne mutlu bizlere ki insan haklarını, hukuku, adaleti savunuyoruz." dedi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN