SGK’dan Kazanç İçin Bebekleri Yoğun Bakıma Aldılar

İnsanları dehşete düşüren olayda, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) günlük 8 bin TL almak amacıyla bebekleri yoğun bakımda tutan ve ihmal sonucu ölümlerine sebep olan çete, halkın büyük tepkisini çekti. 12 bebeğin ölümünden sorumlu olduğu iddia edilen çeteyle ilgili soruşturmanın Mayıs 2023'te başlatıldığı belirtildi.

Bakan Tunç'tan Açıklama

Adalet Bakanı Tunç, konuya dair yaptığı açıklamada, 16 Ekim 2024’te hazırlanan iddianame kapsamında 19 özel hastane ve sağlık şirketinin "malen sorumlu" olarak yer aldığını belirtti. Ayrıca, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının 21 Mayıs 2023 tarihinde başlattığı soruşturmada, 47 şüpheliden 22’sinin tutuklandığını söyledi.

Savcının Tehdit Edilmesi Üzerine Yeni Soruşturma

Korkunç Skandal! Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında 2 Hastane Kapatıldı Korkunç Skandal! Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında 2 Hastane Kapatıldı

Bakan Tunç, ayrıca soruşturmayla ilgilenen savcının tehdit edilmesi üzerine 8 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 5’inin tutuklandığını ve 3’ü hakkında adli kontrol kararı verildiğini açıkladı.

"Soruşturma Çok Yönlü ve Titizlikle Devam Ediyor"

Tunç, bebek ölümlerine ilişkin soruşturmanın büyük bir hassasiyetle yürütüldüğünü ve sorumluların cezalandırılması için sürecin dikkatle takip edileceğini vurguladı. Kamuoyunun yakından izlediği bu skandalda, ilgili hastaneler ve şüpheliler hakkında hukuki süreç devam ediyor.

Kaynak: ENSONHABER